Want ja, er is dus een perfecte manier om je pizza te snijden en taartpunten hebben daar niets mee van doen. De wetenschappers Joel Haddley en Stephen Worsley hebben een paper geschreven (!) over hoe je een pizza in twaalf perfect gelijke stukken snijdt (oh, wetenschap, wat doe je af en toe leuke dingen). 

We geven maar gelijk toe: het is niet makkelijk (maar wat verwacht je, bij een wiskundig perfect uitgesneden pizza, in plaats van gewoon een gezellig soort van gelijk uitgesneden pizza). 

Ten eerste moet je geen rechte lijnen trekken, maar drie gebogen curves snijden. Daarna snijd je al die gebogen stukken doormidden, en dan zou ieder stuk in je pizza precies even groot moeten zijn. 

Yellow, Colorfulness, Pink, Line, Peach, Organ, Orange, Circle, Symmetry, Visual arts,

We missen even de reden waarom je niet gewoon twaalf rechte, klassieke taartpunten kunt snijden, maar dat maakt niet uit, want hoe leuk is het dat twee wetenschappers een PAPER hebben geschreven over dit onderwerp? 

Misschien is er één reden waarom je voor de curve-methode zou gaan: er komen korstloze stukken uit, en dat is goed nieuws voor zij die korsten niet blieven. But then again: die korst kun je er ook gewoon afsnijden, natuurlijk, en dan ben je waarschijnlijk alsnog sneller klaar. 

Moeilijk, moeilijk.