Sinds we milieubewuster worden (en bewuster van onze groeiende buikjes, zo vlak voor de zomer), spelen groenten een steeds belangrijkere rol in ons avondmaal. En nu lijkt het alsof bloemkool in het bijzonder enorm in populariteit is gestegen.

Verban al je gedachten die bloemkool nog steeds associëren met de flauwe prut die je moeder je vroeger voorschotelde. Want dat is het namelijk niet langer! Bloemkool is dé voedseltrend van 2016 en enorm hipsterproof: het is goedkoop, laag in calorieën en je kunt er van alles mee. Je kunt bloemkool koken, pureren, grillen, omtoveren tot een zelfgemaakt soort ‘rijst’ en zelfs veranderen in meel voor bijvoorbeeld een chocoladetaart.

instagramView full post on Instagram

 
Ondanks dat we hem in Nederland nog niet veel voorbij hebben zien komen op de menukaart, is deze groente in Londen al prominent aanwezig. Van de luxe Londense Soho House tot de iets meer underground grillhouse Berber & Q, je vindt-em daar in allerlei varianten.  En wat daar gebeurt, komt vroeg of laat naar hier.

 
Nog een plus: bloemkool is ook gemakkelijk thuis te maken. Bijvoorbeeld geroosterd uit de oven besprenkeld met tijm, geraspte kaas en truffelolie. Of je maakt met een beetje hulp van Jamie Oliver een veganistische spicy variant, die volgens de chef te vergelijken is met de smaak van een gebakken stukje vlees. 
 
En wanneer je denkt dat je alle opties met bloemkool hebt gehad, dan heb je het mis. Want er is nog een variant, die misschien wel de allerlekkerste is, namelijk: pizza! En dan niet erop, maar als bodem. Alleen aan te raden wanneer je tijd over hebt:

Bron: ELLE UK