De wetenschap geeft je nu NOG een reden om toe te geven aan je chocolade-verslaving

Kom maar door met die chocoladerepen!

Thank you science! Uit een gloednieuw onderzoek blijkt dat chocolade dus heel erg goed voor je is. We kid you not.

De University of South Australia onthult dat de hersenen van mensen die minstens één keer per week chocolade eten, of het nu een Twix is of pure chocolade, beter werken vergeleken met die van mensen die zich minder vaak te goed doen aan de goddelijke lekkernij. Da's nog eens goed nieuws.

Advertisement - Continue Reading Below

Het team dat 't onderzoek deed ontdekten dat mensen die geregeld chocolade eten een beter geheugen hebben. zich beter kunnen concentreren en dat ze beter problemen kunnen oplossen. Dit zou komen door de flavonolen, een anti-oxidant die terug te vinden is in cacao en chocolade.

Dr. Georgie Crichton, de leider van de studie, vertelt:

'Chocolate and cocoa flavanols have been associated with improvements in a range of health complaints dating from ancient times. They have established cardiovascular benefits, but less is known about the effects of chocolate on cognition and behavior.'

Het is trouwens niet de eerste keer dat flavonolen worden gezien als een wonder-ingrediënt. Uit eerdere studies bleek al dat ze goed zijn tegen dementie, gewichtstoename en hartziektes.

Inslaan dus, die chocoladesnacks.