Nog niet van souping gehoord? Dan heb je dat nu.

Voor ieder die genoeg heeft van green juices, is dit goed nieuws: souping is terrein aan het winnen - er zijn zelfs al mensen die zweren bij een soepdetox, waarbij ze vijf dagen niks anders eten (drinken?) dan soep. Goed, dat nemen we nog even met een korreltje zout, want: geen wetenschappelijk bewijs dat 't goed is vijf dagen lang niks anders dan soep op het menu te hebben, maar een regelmatige soepmaaltijd kan wél heel goed voor je zijn.

Vier dingen die je moet weten over souping, volgens voedingsdeskundige Christy Brissette.

1. Het is misschien wel gezonder dan juices
Tijdens het persen van sapjes, gaan veel vezels verloren - fruitsappen kunnen je bloedsuikerspiegel eerst laten pieken en daarna laten instorten, waardoor je eerst een nerveus gevoel kunt krijgen en daarna juist heel loom. Bij soep is dat niet het geval.

2. Je krijgt er een gevuld gevoel van
Je kunt soep niet snel eten, want het is heel warm, en dat is een voordeel. Brissette: 

'Het kost je brein ongeveer twintig minuten om te beseffen dat je vol zit. Omdat je soep langzamer eet, voel je ook bewuster dat je op een gegeven moment genoeg hebt gehad.'

3. Je kunt soep ontbijten
Vivienne Vella van het L.A.'se Soupure raadt een kopje bottenbouillon in de ochtend aan. Vella:

'Het is niet alleen héél rustgevend, het reset ook je systeem en geeft je weerstand een boost.'

4. De ene soep is de andere niet
Niet élke soep is natuurlijk gezond. Probeer zo veel mogelijk je eigen soep te maken met verse groenten, vlees en kruiden, en blijf weg van soepen die veel conserveringsmiddelen bevatten. Brisette adviseert ons verder ook (proberen) weg te blijven van soepen die gemaakt zijn met veel room, bacon, kaas, kokosmelk of geraffineerde koolhydraten zoals witte rijst of maïszetmeel.

Waarom huilen goed voor je is en je het zeker niet moet laten >

Bron: ELLE Australië