Onderzoekers van Memphis Meats, een organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van de vleesindustrie, hebben heel waarschijnlijk goed nieuws voor ons: we hoeven straks misschien geen dieren meer te doden om vlees te kunnen eten.

Hoe dan? Door vlees te laten groeien. Juist: groeien. De onderzoekers is het gelukt om een gehaktbal te maken uit vleescellen. Op Memphis Meats' site:

'We houden van vlees. Maar zoals de meeste Amerikanen houden we niet van alle negatieve aspecten die er bij de vleesindustrie komen kijken: de aantasting van het milieu, vlees waar antibiotica, ontlasting en ziekteverwekkers in zitten... Waarom kweken we geen vlees, in plaats van dieren?'

En zo geschiedde, dus. Hoe het precies werkt? Memphis Meats neemt vleescellen en geeft ze zuurstof en voedingsstoffen, zoals suikers en mineralen, waardoor het vlees 'groeit' en tussen de 9 en 21 dagen later 'geoogst' kan worden. Is het dan wel echt hetzelfde als vlees? Volgens Uma Valeti, CEO van Memphis Meats, wel: 'Het vlees dat we kweken is op moleculair en cellulair niveau hetzelfde als "normaal" vlees.'

Zie hier zelf hoe 't werkt:

youtubeView full post on Youtube

Op dit moment werkt Memphis Meats aan gekweekt rundvlees, gekweekt varkensvlees en gekweekte kip, omdat dit de vaakst gegeten en meest vervuilde vleessoorten zijn. Valeti:

'Ons doel is om over drie jaar in restaurants te worden geserveerd, en over vijf jaar in de supermarkt te liggen. We willen uiterlijk in 2021 te koop zijn voor iedereen.'

HEEL goed nieuws.

Adele verklapte vandaag ondertussen een groot geheim >