Je kunt de pit van een avocado eten.

Huh?!

Ehhh... wat? Jep, dat kan dus, en de site One Green Planet adviseert ons zelfs dat vanaf nu altijd te doen. Waarom? Omdat de pit 70% bevat van alle antioxidanten in een avocado, en da's heel veel voor iets dat we allemaal in de prullenbak gooien.

One Green Planet adviseert de pit door vieren te snijden, waarna je 'm in de blender tot poeder kunt malen. Daarna kun je dat poeder weer toevoegen aan je smoothies of je yoghurt. De smaak van de pit is vrij bitter, dus je kunt 'm het beste combineren met sterke smaken zoals honing of mango.

Wat er precies in zit: oplosbare vezels, die je goed zijn voor je spijsvertering en je cholesterol verlaagt, én oliën die de productie van collageen stimuleren. In die pit zit een stralendere huid dus, én een gezonder lichaam.

Wat inspiratie (verander 'avocado' zelf gewoon even in 'avocadopit'):

instagramView full post on Instagram