We doen het allemaal weleens: buitenproportioneel veel of slecht eten of naar een zak chips grijpen, omdat we gewoon een snelle quick fix nodig hebben als het op ons humeur aankomt. Emotional eating, dus.

Maar waarom grijpen we eigenlijk naar eten? Omdat 't lekker is, zul je zeggen, maar; een bad is ook lekker, en emotional bathing is dan weer geen ding.

De wetenschap boog zich erover, en kwam uit bij onze jeugd. Deze studie concludeert dat onze opvoeding veel invloed heeft op hoe we later met eten omgaan. Als kind herinner je je vast nog wel hoe speciaal het was als je een extra snoepje mocht. Ouders die hier veel gebruik van maken - en snoep en eten inzetten als straf of beloning - zorgen ervoor dat hun kinderen later vatbaarder zijn voor emotional eating, simpelweg omdat eten voor deze kinderen al heel vroeg gelijk gaat staan aan waardering en beloning.

http://media3.popsugar-assets.com/files/2013/06/12/868/n/1922398/b7dfcb933f79053d_michelle-tanner-marykate-ashley-olsen-full-house-ice-cream.xxxlarge/i/Cant-Stop-Wont-Stop-Eating.gif

Dr. Claire Farrow, een van de auteurs van het onderzoek:

'Eetpatronen zijn vaak voor het leven, dus degenen die al jong eten aan emotie koppelen, hebben een grotere kans dit in hun latere leven ook te blijven doen. Degenen die aan emotional eating doen, eten vaak eten met veel calorieën en veel vet, die weinig voedingsstoffen bevatten.'

Toch iets om te onthouden.

13 dingen die iedere vrouw met een groot voorhoofd herkent >

Bron: ELLE.com