'Ik at een week als blogger en dít gebeurde er toen'

Een week lang at ik Instagram-eten. Dít is hoe het was.

Meest gelezen

ELLE.com's Julie Schott at een week lang het eten dat ze op Instagram voorbij zag komen. We delen.

'Er zijn zo veel manieren om een blogleven te leiden. Ga naar Parijs. Slaap in wit beddengoed. Draag een bohohoed. Date een fotograaf. Ga naar Tulum. En - dit fascineert me het meest -: ensceneer decadente onbijtjes en lunches die het liefst meerdere gangen bevatten. Het in 2014 opgerichte briljante instagramaccount You Did Not Eat That zit vol foto's van bekende stijlbloggers die hele tafels eten stagen. Hoewel het account al een tijdje geen update meer heeft gehad, is You Did Not Eat That nog steeds bij me blijven hangen, want - duh - we weten allemaal dat maaltijden op social media zo'n beetje even 'spontaan' en effortless zijn als de vele selfies, perfect zittende kleren en kappershaar dat we voorbij zien komen.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

Als je ooit zelf hebt geprobeerd een spontane overzichtsfoto van, zeg, je zonnebril, koffie en lippenstift te maken, dan weet je dat het een kunst op zich is. Stijlbloggers die foto's van eten posten volgen min of meer hetzelfde fotodieet.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

BLOGGERDIEET DO'S

> Avocado met gepocheerd ei

> Brioche

> Croissants

> Chocoladecroissants

> Cappuccino art

> Matcha latte art

> Veganistisch eten!

> Mimosa's

> Champagne

> Ieder eten dat op een zilveren dienblad wordt staat

BLOGGERDIEET DON'TS

> Bodega-koffie

> Yoghurt in een plastic bakje

> Proteïneshakes

> Ontbijt dat verspreid ligt over je bureau

> Ieder voedsel na 17.00u

Mijn normale dieet bestaat zo'n beetje uit alle don'ts, want wanneer je eens in gesprek gaat met een diëtist kom je er al snel achter dat foodbloggers graag alles eten waar diëtisten niet dol op zijn. Of nouja, écht weten wat ze eten doe je nooit: ik heb eens een populaire instagramblogger zien jagen op een macaron met een sigaret in haar handen. Afijn, genoeg van mijn restrictive diet, besloot ik alle prachtige maaltijden die je op Instagram voorbij ziet komen echt te maken en te eten. Ik selecteerde eerst twee instagramfoodie's als coaches.

Meest gelezen

 

 

Voilà: Annie Atkinson van shesintheglow.com en instagramfoodie Charlotte Palermino. De Olivier Rousteing en Riccardo Tisci to my Kanye, leerden ze me alles wat ik moest weten.

 

DAG 1

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ontbijt
Mijn normale ontbijt is een ijskoffie en een banaan. En snoozen.

Vandaag sta ik een uur eerder op, om bij tentje Chalait een ontbijt te eten waar een blogger trots op kan zijn. De avocado is er net zo lekker als-ie er op de foto uitziet. Annie: 'Het zit 'm allemaal in de belichting, en daarom is Chalait zo succesvol. Het eten is heerlijk en vers, maar de plek is ook perfect om foto's te nemen, omdat het licht er zo goed is.'

Ik bestel de heilige gralen als het op bloggereten aankomt - avocado op toast en matcha latte - en rommel wat met de compositie van mijn foto, als iemand naast me zegt: 'ik stond net op het punt om hetzelfde te doen!'. Dit zijn nu mijn mensen. Ik eet alles, en kom er even later achter dat dat dus niet de bedoeling is. Annie: 'Ik bestel altijd de avocado op toast maar dan zonder het brood. Ik vraag of ze het op groenten willen doen. Het staat niet op het menu, maar je kunt er altijd naar vragen. Nog een reden waarom deze plek zo perfect is.'

Lunch
Ik ben dolblij als ELLE-collega Nikki een doos chocolate chip cookies krijgt opgestuurd, iedere cookie zo groot als een minipizza. We nemen een paar goede foto's en de rest van de dag eet ik de enorme chocolate chip cookie weg.

Avondeten
Gelukkig was de chocolate chip cookie super vullend en snack ik fruit als ik rond 22.00 uur thuis kom. Ik neem geen foto's. Mijn beide coaches (en Chrissy Teigen) zijn het met me eens; foto's van eten zien er niet meer mooi uit als de zon onder is. Charlotte: 'Dit komt omdat we dan geen natuurlijk daglicht meer hebben. Het beste kun je zondagochtend eten posten, zoals gebakken ei, maar de meeste foto's maak ik 's middags, want dan heb je het beste licht.'

DAG 2

 

 

Ontbijt
Als het instagramdieet een spel was als Call of Duty, dan was ontbijten bij Ladurée hetzelfde zijn als naar het volgende level gaan. Ik meet Annie bij de befaamde bakker, en ze laat me zien hoe ik het menu kan scannen om een goed kleurverhaal bij elkaar te bestellen. Pastelkleuren: ja. Beige kleuren: nee. De Ladurée edit bevat verder een cappuccino, Franse toast, aardbeien en natuurlijk de macarons. Dit is een klassiek You Did Not Eat That-moment: we leggen alles een beetje netjes neer, dippen de Franse toast net zo lang in de siroop tot we het perfecte druipshot hebben en delen uiteindelijk uitgeput de portie aardbeien. Ik neem de rest to go mee naar huis.

Meest gelezen

Snack
Macaron left overs.

 

Lunch
I'm lost. In de cafetaria op werk is niks moois genoeg om te instagrammen, en dus kies ik twee gezonde appels.

Avondeten
Om met Charlotte te spreken: 'I regret every donut I didn't gram.' Aangezien het licht niet goed is om vast te leggen wat ik eet, grasduin ik in de keuken van een vriendin naar gewoon maar wat eten: avocado, pure chocolade, crackers en gojibessen. Och, met het juiste licht had mijn eten zo instagrammable geweest.

DAG 3

 

 

Ontbijt
Ik zit op weer een nieuw level qua bloggerdieet: het ontbijt op bed. The Bowery Hotel stemt in met mijn verzoek om alleen te ontbijten met roomservice, zonder echt te overnachten. Ik nodig twee vrienden uit voor het ontbijt en verras ze met: 'hey, kun je deze ochtendjas even aantrekken en doen alsof je deze croissant eet? Perfect'.

Good morning London. Healthy breakfast (sorta) before I head off to somewhere special! ☕️🇬🇧

A photo posted by Aimee Song (@songofstyle) on

 

Ik bestel Franse toast, gebakken ei, fruit, croissant, mimosa's en cappucino. De manier waarop het op het dienblad staat lijkt toevallig; dat is het niet. Het duurt een uur voordat ik het juiste shot heb, en als we klaar zijn ben ik zo hongerig en trillerig dat ik razendsnel de eieren en het fruit opeet.

Advertisement - Continue Reading Below

Snack
Een matcha latte. Tachtig procent bestaat uit melk. De art is alweer weg voordat ik er een foto van kan maken. Een combinatie van honger en een faalgevoel zorgen ervoor dat ik wil opgeven en ik text Charlotte om me te helpen.

Avondeten
Charlotte ontmoet me bij The Butcher's Daugher, een fotogeniek veganistisch restaurant, en onderzoekt mijn Instagramfeed. De foto's zijn wazig en niet genoeg geëdit. De hashtags zijn zinloos. Ik ben geen foodie. Ik hou niet eens van pizza. Ik stop! ´Don´t tell people that,´, zegt Charlotte. We beginnen opnieuw. Om te de kunst van het social media-eten onder de knie te krijgen, heb ik twee apps nodig: Snapseed en Facetune. Met de juiste bewerkingen en aanpassingen kunnen deze apps een wazige foto zelfs nog upgraden naar een 1.000-likes-knaller.

Meest gelezen

Dessert
IJs. #IDidNotEatThat.

Tweede avondeten
Champagne en friet. Ik leef.

DAG 4

 

 

Ontbijt
Ik word om 11.00 uur 's ochtends wakker en bestel met enorme honger Momofuku cookies. Ze smaken twee keer zo goed als ze eruit zien. Ik post een foto en Charlotte zegt dat ik het opnieuw moet doen. Dit kan niet, want al opgegeten.

Snack
Kokoswater.

Avondeten
Inmiddels  begin ik echt te geloven dat ik Chrissy Teigen ben en nodig ik vrienden bij me uit 'omdat ik pizza aan het maken ben'.

 

Zij die nog nooit een pizza hebben geproefd die niet lekker was, hebben mijn pizza nog niet gegeten. Het appartement staat vol rook, de kaas is rubber geworden en alles proeft verbrand. Ik verbrand het bewijs.

DAG 5

 

 

Ontbijt
Ik begin de dag bij Chloe, een fotogeniek veganistisch restaurant in West Village, waar er in het weekend vaak rijen tot buiten staan. De chocolate cookies by Chloe, die ik bestel, zijn gemaakt van Xanax en bloggergeld. Ik zweer vanaf nu elke dag chocolate cookies te ontbijten en neem lunch en avondeten mee.

Lunch
Quinoasalade.

Avondeten
Guacemole burger.

BONUSDAG

 

Bron: ELLE.com