Langer trainen betekent dus niét sneller afvallen

Al die extra uren zijn voor niks geweest.

We weten: afvallen gaat helaas nog altijd niet vanzelf. Om écht gewicht te verliezen, moeten we meer calorieën op een dag verbranden dan dat we ze binnenkrijgen. Klinkt zo simpel, maar het ook daadwerkelijk doen (en volhouden) is een tweede.

We geloofden dan ook altijd heilig dat hoe lánger je work-out is, hoe meer en hoe sneller je afvalt. Maar wat blijkt, een onderzoek uit het tijdschrift Current Biology toont aan dat we op een dag maar een maximaal aantal calorieën kunnen verbranden.

Advertisement - Continue Reading Below

Yay! Kunnen we dus net zo goed een half uur in plaats van twee uur in de sportschool doorbrengen. Want de resultaten lieten zien dat je wél meer calorieën verbrandt als je op een lager tempo sport en je aantal bewegingen toenemen (dus als je bijvoorbeeld van een treuzelloopje switcht naar een power-walk), maar niét als je nog harder gaat sporten terwijl je work-out al heel intensief is. Een heftigere en langere work-out zorgt dus niet voor het sneller verbranden van calorieën.

Het is dus helemaal niet erg om het lekker bij je dagelijkse uitlaatrondje met de hond te houden en om die zware training van vanavond te skippen. Nu heb je in ieder geval een excuus om niet elke avond in de sportschool te staan.

Bron: ELLE.com.au