De trieste reden waarom sommige vrouwen minder actief zijn dan mannen

Och jee.

Iedere vrouw die weleens een excuus heeft verzonnen om niet naar de sportschool te gaan - wat, laten we eerlijk zijn, wellicht iédereen is - weet dat er talloze redenen zijn om je tóch niet die dag in het zweet te werken.

Maar uit een nieuw onderzoek van de Dartmouth University blijkt dat het niet aan je kater ligt, je drukke sociale leven of baan, maar... onzekerheden over ons lichaam. Ja écht.

Advertisement - Continue Reading Below

De onderzoekers wilden vaststellen waarom vrouwen wereldwijd minder vaak sporten dan mannen en deelden flink wat mensen op in een paar groepen, afhangend van hun BMI. De vrouwen vulden vervolgens twee verschillende enquêtes in over hun sportieve activiteiten en workouts - één was gemaakt met multiple-choice antwoorden en één met daarbij gedeeltes waarin ze hun eigen antwoorden in konden vullen.

Meest gelezen

Veel vrouwen hadden ingevuld dat hun gebrek aan zelfdiscipline de reden was voor hun mindere inzet voor fysieke activiteit, maar wat bleek bij de enquêtes waar vrouwen hun eigen antwoorden in konden vullen? Degenen met een hoger BMI gaven aan dat hun gewicht de reden was dat ze vaak niet naar de sportschool gingen. Och.

Mannen geven toch vaker minder om wat anderen van hun denken, dus dit is volgens de onderzoekers de trieste reden waarom vrouwen vaak minder aan sport doen.

 

Bron: ELLE