7 manieren waarop je suikers uit je dieet kunt bannen

We weten allemaal dat suiker niet heel veel goeds doet voor je gezondheid – maar het helemaal uit je leven bannen is nog niet zo makkelijk. Hier lees je hoe je suiker langzaam kunt schrappen, zonder dat je het merkt.

1. Ga anders winkelen. Veel suiker in je dieet komt niet van het theelepeltje dat je in je koffie doet, maar door het bewerkte eten dat je koopt. Skip de kant-en-klaar-afdeling als je je karretje vult en ga voor vers fruit, vlees en groente.

2. Drink anders. Regel nummer 1: zeg nee tegen cola. En ook tegen cola light. Koele drankjes zitten bomvol met suiker of – in het geval van light-drankjes – zoetstoffen (waardoor je later weer trek krijgt in ander eten).

Advertisement - Continue Reading Below

3. Neem je koffiegewoontes eens onder de loep. Oké, dus je kunt niet wakker worden zonder je kopje koffie bij je ontbijt, en het helpt je ook om je middagdip weer te boven te komen. Niemand zegt dat je je koffie moet skippen, maar probeer er elke week een beetje minder suiker in te doen. Je kunt ook andere dingen proberen om het lekkerder te maken, zoals een topping van kaneel op je cappuccino.

4. Hou een flesje water bij de hand. Wetenschappers zeggen dat de eerste signalen van dorst vaak verward worden met honger – dus voordat je naar die chocoladereep zoekt, neem eerst een glas water. Grote kans dat je die reep tóch laat liggen.

Meest gelezen

5. Neem een snack voordat je gaat shoppen. Je staat op het punt om af te rekenen en plotseling valt je oog op die pot snoepjes die daar zo strategisch zijn neergezet. En je denkt, waarom niet? Nou, suiker. Daarom niet. Eet dus iets zodat je die pot snoepjes kunt weerstaan.

6. Kies voor vers. Altijd. Kun je kiezen tussen een pak sinaasappelsap en echte sinaasappels? Kies voor de laatste. In het pak zitten vaak veel toegevoegde suikers die je met de verse variant allemaal kunt skippen.

7. Experimenteer! Veel van de suikers in je dieet komen van de dingen die we aan ons eten toevoegen, zoals sauzen. Probeer op zoek te gaan naar andere manieren om smaak aan je eten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld kruiden.

Bron: Cosmopolitan