5 deodorants zónder aluminium of alcohol

Mooi cadeau voor in de schoen, niet?

Meest gelezen

De een kan z'n hele leven lang met iedere willekeurige deodorant blijven spuiten, de ander moet een haast steriele deodorant gebruiken om geen uitslag te krijgen, en weer anderen kunnen jarenlang hun favoriete merk (geef toe: meestal gebaseerd op hoe je deo ruikt) gebruiken, en opeens last krijgen van irritaties of uitslag.

Mocht je tot die laatste twee behoren: we helpen je vast met vijf deodorants zonder aluminiumstoffen of alcohol die goed staan aangeschreven.

Advertisement - Continue Reading Below

1. Soapwalla - €16,90

Meest gelezen

Geen stick, maar een crème. Werkzame ingrediënten zijn lavendel, pepermunt en tea tree essentiële oliën.

2. Meow Meow - €16,90

Ook een crème, deze keer gebaseerd op baking soda, pijlwortel en klei. Organische plantoliën en shea boter verzorgen je oksels, essentiële oliën zorgen ervoor dat stank wegblijft.

3. True Organic of Sweden - €14,99

Deze deodorant is voor 99% natuurlijk: baking soda is het enige niet-natuurlijke ingrediënt. Voordeel is wel dat deze deodorant niet alleen tegen de geur werkt, maar ook tegen nattigheid, en dat laatste is soms iets wat natuurlijke deodorants niet oplossen.

4. Schmidts - €13,50

Fijn voor vrouwen én mannen, door de genderneutrale geur. Ook deze deodorant zorgt voor droge oksels, want het absorbeert vocht.

5. Madara - €12,50

Notenvrij én dierproefvrij. Ook fijn: laat geen vlekken achter.