Zes tips om ieder dessert veganistisch te maken

Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn.

Of je nu zelf de stap hebt gezet om vegan door het leven te gaan, of dat er een veganistische vriendin op bezoek komt - het maken van een dessert is dan niet altijd even makkelijk. De volgende trucjes zullen je helpen om je favoriete toetjes om te toveren in een veganistische variant.

1. Gebruik kokosyoghurt in plaats van gewone yoghurt

Niet alleen is deze soort yoghurt erg lekker van smaak, het werkt ook nog eens perfect bij het maken van desserts waar normaal yoghurt (gemaakt van koemelk) aan te pas moet komen. Je kunt het zelf maken, maar als je tijd wilt besparen kun je het ook in de supermarkten kopen.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Vervang gelatine door agarpoeder

Als je bijvoorbeeld een pudding wil maken, kun je gelatine vervangen door een andere gelei-achtige substantie, genaamd agar. Dit product wordt verkocht bij verschillende supermarken. Één eetlepel van het agarpoeder staat gelijk aan één theelepel gelatine.

3. Gebruik 'Earth Balance' in plaats van boter

Deze is makkelijk. Gebruik dezelfde hoeveelheid van dit smeerbare goedje als je van boter nodig zou hebben - voortreffelijke baksels gegarandeerd. Hoor ik daar nou iemand chocoladetaart roepen?

Meest gelezen

4. Wissel kaas in voor cashewnoten

Het is misschien tijdrovend, maar zeker de moeite waard. Cashew Cream Cheese kun je gemakkelijk gebruiken bij toetjes die normaal bestaan uit roomkaas. Te lui om het zelf te maken? Online, en bij veel biologische en ecologische winkels, is het te koop.

5. Gebruik amandelmelk in plaats van koemelk

Koemelk kun je prima vervangen door amandelmelk. Je hebt hiervan dezelfde hoeveelheid nodig, dus aan je recept verandert vrij weinig.

6. Vervang eieren door… verschillende dingen!

Om het effect van eieren te krijgen in je baksels heb je meerdere ingrediënten nodig. Moet je dessert rijzen? Gebruik dan 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer het totdat er een gelei-achtig mengsel ontstaat. Ook kun je bananen en appelmoes in sommige gevallen gebruiken als vervanger voor eitjes, dit gebruik je als bindmiddel of verdikkingsmiddel. Om je toetje te laten glanzen kun je er suikerwater of abrikozenjam overheen strijken.

Bron: Women's Health