Dit is waarom je wél met brood mag ontbijten

Om voor eens en voor altijd de kop in te drukken dat brood niet goed zou zijn.

Brood en afvallen: het lijkt een onmogelijke combinatie, en het is de hoogste tijd (lees: broodnodig) dat te ontkrachten. Het leek er namelijk altijd op dat het eten van brood een enorme no-go was om de strijd tegen de kilo's tot een succes te maken, maar uit recent onderzoek blijkt nu dat één bepaalde broodsoort je metabolisme juist kan helpen versnellen.

Onderzoek

Een onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Nutrition toont aan dat onderzoeksdeelnemers die gerstbrood aten bij het ontbijt, lunch en avondeten een verbeterd metabolisme hadden tot wel veertien uur na het eten van het brood. Het eten van het brood met gerst zorgde er dus voor dat de participanten sneller vet gingen verbranden. En dat is niet alleen goed voor het afvallen; door naar het volgende punt...

Advertisement - Continue Reading Below

Lange termijn

Op de lange termijn kan het eten van dit brood er ook voor zorgen dat je kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en diabetes afneemt. Ook bleek uit het onderzoek dat gerst een positief effect heeft op de hormonen in je darmen, die verantwoordelijk zijn voor het versnellen van vetverbranding en het verminderen van ontstekingen. Hierdoor zul je minder snel last krijgen van een opgeblazen buik.

Nu is het natuurlijk een beetje overdreven om de hele dag door alleen maar gerstbrood te eten, maar het is zeker een goed excuus om voortaan je boterhammetjes niet te hoeven laten liggen bij je ontbijt of lunch. Toast for breakfast, anyone?

Bron: Women's Health