Bewezen: kinderen die opgroeien met een hond zijn gezonder

De reden heeft te maken met twee poepbacteriën.

Alsof we nog bewijs nodig hebben dat honden je leven aanzienlijk beter maken, heeft een nieuw onderzoek gigantische voordelen ontdekt voor baby's die met een hond opgroeien. Anita Koyrskyj, pediatrisch epidemioloog aan de University of Alberta, wilde erachter komen waarom twee decennia aan onderzoek steevast opgroeien met een hond in verband brengt met minder allergieën. Voor het onderzoek onderzocht ze babypoep.

Advertisement - Continue Reading Below

Nader onderzoek toont aan dat er een grotere diversiteit aan microben in de ontlasting van baby's die met een hond opgroeien, zit. Meer microben helpen je aan een sterker immuunsysteem, wat betekent dat blootstelling aan bacteriën blijkbaar iets goeds is. Twee specifieke microben die werden gevonden, Ruminococcus en Oscillospira, worden respectievelijk in verband gebracht met minder risico op allergische ziektes en obesitas.

Meest gelezen
 puppy bubbles cute puppy GIF

Dit effect is overigens niet van toepassing op volwassenen die een hond krijgen. Onderzoek dat afgelopen jaar werd gepresenteerd op het symposium van Society for Animal Welfare Administrators, toont dat nieuwe hondeneigenaren een veel beter humeur hadden, maar laat geen grotere diversiteit in microben zien. Toch hadden ze minder ontstekingscytokinen die in verband worden gebracht met depressie, dementie, diabetes, kanker en cardiovasculaire aandoeningen.

'De honden hebben duidelijk effect op menselijke emoties en het immuunsysteem, maar niet door microben,' zegt hoofdonderzoeker Charles Raison, psychiater aan de University of Wisconsin.

Hoewel Kozyrskyjs onderzoek te klein is om op doktersvoorschrift een hond aan te schaffen, zegt microbioloog Rob Knight dat het onderzoek wel degelijk die richting in wijst. Dus kan jij wel een oppepper gebruiken? Ga van 't weekend naar het asiel.

Dan nu, omdat het nog nooit zo passend was, een aantal honden-gifjes:

Westminster Kennel Club dog dogs puppy wkcdogshow GIF  puppy GIF  fail puppy sliding puppy fail GIF

Bron: Gatsby.nl