De dag is eindelijk gekomen dat we zonder schuldgevoel kunnen genieten van onze cacao-koffiecombo, want de wetenschap staat aan onze kant. Sterker: de combinatie is zelfs goed voor het lichaam, blijkt uit recent onderzoek naar de effecten van cafeïne en cacao op het lichaam, uitgevoerd door wetenschappers verbonden aan de universiteit van Clarkson en de Universiteit van Georgia.

Dat zit zo. Onder leiding van onderzoeker Ali Boolani werden deelnemers in twee groepen gedeeld. Beiden groepen werden aan cognitieve testen onderworpen waarna de ene groep een koffie kreeg voorgeschoteld en de andere groep een cacao-koffiecombo. Wat bleek? Cacao verhoogt de doorbloeding, wat je alerter maakt. Cafeïne alleen maakt je weliswaar alert, maar verhoogt ook het angstgevoel. In combinatie met cacao gebeurt dit niet.

Het toevoegen van cacao heeft ook een aantal andere voordelen, zoals het verminderen van je bloeddruk, het verbeteren van het cholesterolgehalte en cacao zit ook nog eens vol antioxidanten.

De volgende keer dat je, om welke reden dan ook, een nachtje moet doorhalen, neem dan ongegeneerd die mokka latte - uit naam der wetenschap.

giphyView full post on Giphy

Waarom je geen suiker maar zout in je koffie moet doen >