Stellen die samen dronken worden, blijven langer bij elkaar

🎶 Drunk in looooooooove. 🎶

Meest gelezen

We weten natuurlijk allang dat een gezellige dronk stress kan verlichten, awkward situaties kan verzachten en een beetje alcohol kan zelfs helpen bij gewichtsverlies. Maar nu claimen wetenschappers ook nog eens dat het je huwelijk gelukkiger, gezonder en langduriger kan maken.

Advertisement - Continue Reading Below

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in Journals of Gerontology: Psychology Sciences, bleek dat koppels die samen drinken, vaker bij elkaar blijven.

Reuters meldt dat er ruim 3000 koppels werden gevolgd, die gemiddeld 33 jaar getrouwd waren. In huwelijken waar slechts één partner dronk, bestond er meer kans op een scheiding dan in huwelijken waarin beide partners drinken.

GIF
Meest gelezen

Opmerkelijk is dat er vooral een flinke grotere kans op huwelijksproblemen bestond, als de vróúw degene was die dronk en de man degene was die nuchter blijft. Dr. Kira Birditt van de University of Michigan aan Reauters:

'We're not sure why this is happening, but it could be that couples that do more leisure time activities together have better marital quality.'

Kijk. Aap uit de mouw. Lijkt ons dat dit eerder gaat over hoe goed het is om sociale tijd met elkaar te delen, dan om de alcohol an sich.

Overigens: het onderzoek meldt ook nog even dat koppels waarin door beiden niet wordt gedronken, minstens zo veel kans hadden bij elkaar te blijven als koppels waarin beiden drinken.

Bron: Delish