Wie Koningsdag zegt, zegt: oranjebitter en oranje tompoezen. Net zoals het koekhappen er bij de Oranjes met de paplepel is ingegoten, is de oranje tompoes ook een traditioneel hapje waarmee op de verjaardag van ons staatshoofd wordt getoost. En room en glazuur én bladerdeeg… echt healthy kunnen we dat natuurlijk niet noemen. Maar onze collega's van Women's Health konden hier bést een gezondere variant op te bedenken. We delen.

Ingrediënten voor 6 tompoezen:

Room

- 300 ml plantaardige room (zoals Alpro Soya)

- 4 eieren

- 1el honing

- ½ agar agar

- mespuntje zout

Deeg

- 6 plakjes bladerdeeg

Glazuur

-40g gekookte wortelen

- 3 el honing

- 3 el plantaardige room

- 1 ½ maïzena

Zo maak je het:

Room

1. Verwarm de room op hoog vuur, zodra het kookt zet je het vuur zachter.

2. Split het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel en de andere room-ingrediënten door de verwarmde room.

3. Laat het nog even zachtjes doorkoken en zet het daarna minimaal twee uur in de koelkast.

Deeg

1. Pak de plakken bladerdeeg en snij ze door de helft. Bak ze af in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

Glazuur

1. Als de room twee uur in de koelkast heeft gestaan en het bladerdeeg is afgebakken, mix je alle ingrediënten voor het glazuur in de blender tot een glad mengsel.

Zo zet je ze in elkaar:

1. Verdeel de room over de 6 plakken bladerdeeg.

2. Verdeel het glazuur over de andere 6 plakken bladerdeeg.

3. Leg het bladerdeeg met glazuur (glazuurkant boven) op de plakken bladerdeeg met room en druk ze zachtjes aan. Om ze vervolgens tijdens het eten weer uit elkaar te halen, want het eten van een tompoes blijft een uitdaging.

Eet smakelijk!