1. Je hebt altijd honger. Je hersenen krijgen energie van voedsel en slaap. Als de ene energiebron ontbreekt (slaap), is het logisch dat je hersenen het gaan proberen te compenseren door middel van de andere energiebron. Je maag zal meer ghreline produceren, het hongerhormoon wat ervoor zorgt dat je het toch weer niet kan weerstaan de koelkast te plunderen.

2. Je gewicht neemt toe. De reden? Zie #1.

3. Je huid ziet er slecht(er) uit. Al je cellen, dus ook je huidcellen, moeten zichzelf steeds herstellen. Dat gebeurt wanneer je slaapt. Wanneer je niet genoeg slaapt, wordt dat hele herstelproces dus verstoord. Je krijgt niet alleen sneller last van onzuiverheden en een grauwere huid, ook veroudert je velletje sneller.

4. Je seksdrive is afgenomen. Een gebrek aan slaap kan leiden tot minder energie en moeheid, maar ook tot een afname van je libido of je interesse in seks. Ai.

5. Je bent humeurig of emotioneel. Barst je vaak zonder aanleiding uit in tranen (en ben je niet ongesteld)? Door slaapgebrek krijgen je hersenen niet de kans emotionele gebeurtenissen en andere informatie op de juiste manier op te slaan en te verwerken. Als gevolg daarvan kun je dus emotioneel worden. Bovendien ben je sneller op je teentjes getrapt waardoor je vaak overdreven reageert op dingen.

6. Je bent klunzig. Oké, velen onder ons zijn gewoon van nature klunzig. Maar wanneer je ook nog eens een tekort aan slaap hebt, nemen je reactievermogen en je reflexen af. Niet zo handig.

7. Je bent vergeetachtig. Krijg je te weinig nachtrust? Dan vermindert de kwaliteit van je geheugen. Het krijgt namelijk onvoldoende tijd om zich te herstellen.

8. Je bent heel vatbaar en wordt snel ziek. Te weinig slaapt leidt tot een lage weerstand. Slaaptekort verslechtert namelijk het immuunsysteem. Je lichaam krijgt dan niet de tijd zich te herstellen en aan te sterken, waardoor je vatbaarder wordt voor virussen en infecties.

Gebruikers van deze social media-app hebben de meeste slaapproblemen >

Bron: Cosmo.ph