Eindelijk, dat ontwerp dat je maandenlang in je hoofd had, is nu werkelijkheid geworden en er glinstert een nieuwe tattoo op je huid. Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat het op de goede manier heelt en er uiteindelijk precies zo uit komt te zien als je had gedroomd? Dit is alles wat je moet weten.

1. Volg het advies van je tattoo artist

Advies over de nazorg zal per studio verschillen, en soms hebben zelfs artiesten uit dezelfde studio verschillende opvattingen over wat het beste heelt. Luister naar de instructies die je van de artist krijgt - de meesten zullen een folder met hun advies voor je hebben uitgeprint zodat je die gewoon mee kunt nemen.

2. Was je tattoo zachtjes na een paar uur

De meerderheid zal je adviseren om de bescherming de eerste 2 tot 5 uur op de tattoo te laten zitten. Verwijder het daarna voorzichtig en was de tattoo zachtjes met lauwwarm water en een milde zeep, zoals Unacura.

instagramView full post on Instagram

3. Breng een dun laagje hydraterende, niet-geurende crème aan

Breng na het wassen een dun laagje vochtinbrengende crème aan die géén geur bevat, zoals Bepanthen - je artist zal je vertellen welke hij of zij aanraadt. Je kan ervoor kiezen om de tattoo weer in te wikkelen in gaas of folie, of hem in de open lucht te laten. Dat hangt af van het advies van de tattoo artist. Over het algemeen zullen studio's je adviseren het schoonmaakproces drie tot vijf keer per dag te herhalen.

4. Houd de tattoo schoon en droog

Houd de tattoo schoon en droog en zorg dat hij tenminste een maand niet in water weekt (douches zijn goed, baden niet). Lijkt het erop dat je kleding langs je nieuwe aanwinst zullen gaan schuren, bind hem dan in met voor dat met gaas, folie of sporttape.

5. Vermijd direct zonlicht.

Stel je tattoo niet bloot aan direct zonlicht, tenzij het echt nodig is. Geheelde tattoos, vooral die kleur bevatten, kunnen in de zon vervagen. Zorg dus dat je, wanneer het helemaal hersteld is, genoeg zonnebrand smeert als je in de zon komt.

6. Wees geduldig

De tijd waarin je tattoo hersteld hangt af van de grootte van het ontwerp. Dat kan verschillen van rond een week voor kleine lijntattoos, tot een aantal maanden voor complexe, grotere designs. Blijf je nazorginstructies trouw opvolgen zolang dat van de artist moet en zorg ervoor dat de tattoo na die tijd ook goed gehydrateerd en schoon blijft en niet in contact komt met schurende huidproducten.

7. Krab. Niet.

Als de tattoo heelt, kunnen er wat velletjes losraken. Pluk daar niet aan, want dat kan de inkt in dat gebied weghalen en kan zelfs leiden tot hele stukken die vervagen of weggehaald moeten worden. Als het jeukt, krab niet maar sla er zachtjes tegenaan. Het houdt als het goed is maar een paar weken aan. Blijft de jeuk aanhouden, verergeren, wordt het rood rond het ontwerp of blijft de tattoo langer dan een dag bloeden? Ga dan terug naar je artist en vraag om medisch advies. Geïnfecteerde tattoos komen erg zelden voor, maar het kan gebeuren. En het is altijd de moeite waard om het even te laten checken als je je zorgen maakt.

8. Ga indien nodig terug naar de studio voor een touch-up

Als je inkt kwijtraakt moet de studio dat gratis bijwerken. Slechte tattoos en slechte service leiden tot een slechte reputatie, dus het is in hun voordeel om ervoor te zorgen dat je blij bent met het eindresultaat. Ga na ongeveer zes weken terug als een touch-up nodig hebt op welk gebied van de tattoo dan ook.

Van: Cosmopolitan UK