Stijlicoon Audrey Hepburn stond bekend om haar acteerkunsten, haar steun aan goede doelen en natuurlijk haar gevoel voor stijl. Maar ook haar – altijd slanke – figuur viel op.

Het was dan ook jaren het onderwerp van gesprek of de actrice wel of geen eetstoornis had. Maar People onthult dat de geruchten over een eetstoornis niet waar zijn. Sterker nog, Hepburn was zelfs nooit op dieet.

'Ze was gek op Italiaans eten en pasta's. Ze at veel graanproducten, weinig vlees en een beetje van alles,' vertelt haar zoon Luca Dotti.

Robert Wolders, die vanaf 1980 een relatie had met de actrice, vertelt dat Hepburn nooit op een dieet was, maar dat ze het wel leuk vond samen lange wandelingen te maken. 'Ze had een goede stofwisseling, maar niet buitengewoon,' vertelt Wolders.

Black-and-white, Recreation, Photography, Stock photography, Table, Monochrome, Games, pinterest
Gary Cooper and Audrey Hepburn share a picnic on the set of the film Love in the Afternoon.

Hepburns eetpatroon was simpel en gezond. Als ontbijt aten zij en Wolders vaak bruin brood met jam, als lunch een stukje mager vlees of pasta met verse producten uit de tuin en als avondeten kippensoep met groenten. 'Na het avondeten nam ze chocolade en later op de avond wat whiskey.'

Hepburn hield van koolhydraten. 'Ze was gek op pasta,' vertelt zoon Dotti in een interview met People. In zijn boek Audrey at Home, schreef hij: 'Mam had een serieuze pastaverslaving. Ze kon niet zonder.'

Wekelijks at ze spaghetti al pomodoro, wat ze thuis zelf maakte. 'Haar favoriete pasta was spaghetti met tomatensaus. Ze zou alleen daarop kunnen leven,' vertelt Dotti.

Lees ook: DIT zijn de 5 healthregels waar Audrey Hepburn volgens leefde >

Van: ELLE US