Maar dat is niet het enige, onze collega's van ELLE Eten maakten een lijst van voedingswaren die je NOOIT in de magnetron mag doen. Doe er je voordeel mee.
1. Eieren
Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron.
2. Water
Aan verwarmd water uit de magnetron kun je nare brandwonden overhouden. Door het verwarmen vormt het water geen bubbels die het water enigszins laten afkoelen. Dus voortaan gewoon in de waterkoker of op het vuur. Dat is het verstandigst.
3. Bevroren vlees
Wanneer je vlees, bijvoorbeeld in alle haast een bevroren hamburger, in de magnetron stopt, wordt het er een feest voor bacteriën. De buitenkant gaart terwijl het midden ijskoud blijft. Als je vlees uit de vriezer wilt gebruiken, kun je het 't beste een nacht in de ijskast leggen. Dan kun je het de volgende dag bakken en opeten. Wil je het toch snel laten ontdooien, verwarm het dan au bain marie – in een warm badje dus.
4. Vers fruit
Helaas kun je de magnetron niet gebruiken om jam te maken. Mocht je het willen proberen, wij waarschuwen je: druiven spatten uit elkaar als je ze in de magnetron stopt, appels storten in en rozijnen gaan in rook op.
5. Rode peper
Met de peper zelf gebeurt niet zoveel, maar als je de deur van de magnetron opendoet staan je ogen en keel gegarandeerd in brand. Au!
6. Tomatensaus
Omdat de tomatenpuree de belletjes een tijd vasthoudt en uiteindelijk opeens loslaat ontploft het.
7. Banketstaaf
De buitenkant wordt slap en de binnenkant gloeiendheet. Doe in plaats daarvan de banketstaaf in de oven. Dan blijft het bladerdeeg knapperig en het spijs smeuïg, precies zoals je 'm hebben wilt. Dank u, Sinterklaasje.
Plus nog een paar items die je beter níet in je magnetron kunt stoppen >
Bron: ELLE Eten