Aubergine wordt bereid als groente, maar is wel degelijk fruit. De zogenaamde eierplant zit bomvol vitamines, mineralen en vezels en werkt daarom als een tierelier voor je gezondheid. De bladeren en wortels bijvoorbeeld, worden veel gebruikt bij de behandeling van infecties en bij de genezing van wonden. Ook jij moet meer aubergine eten, zo vinden onze collega's van ELLE Eten. En wel hierom:

1. Het is goed voor je hart

Pimpelpaars, bordeauxrood, soms zelfs bijna zwart: zijn paarsachtige kleur heeft de aubergine te danken aan zogenaamde anthocyanen. Deze kleurstoffen maken het hart sterker waardoor het nog beter z'n best gaat doen. Ook de overmatige hoeveelheid cholesterol in je lichaam wordt minder.

2. Je gaat er makkelijker van naar de wc

Probeer eens een aubergine als je veel last hebt van je darmen en dus maar moeilijk naar de wc kunt. Door de vele vezels zul je merken dat het spijsverteringskanaal beter gaat werken, als een soort natuurlijk laxeermiddel. Het water en de antioxidanten in de aubergine voorkomen weer het risico op ontstekingen in het spijsverteringskanaal en verlichten de obstipatie.

3. Het kan je helpen bij afvallen

Wil je gewicht verliezen? Aubergine is jouw (nieuwe) beste vriend. Bepaalde zeepstoffen, saponinen genaamd, gaan namelijk ophoping én opname van vet tegen. Daarnaast heeft deze 'vruchtgroente' extreem hoge voedingswaarden en is-ie laag in koolhydraten en calorieën. Hét perfecte ingrediënt voor jouw dieet dus.

4. Het gaat bloedarmoede tegen

IJzersterk, die aubergine. Doordat-ie rijk is aan ijzer, produceert je lichaam meer rode bloedcellen. Oftewel: bloedarmoede wordt sneller de das om gedaan. Vooral voor vrouwen in hun maandelijkse – niet zo fijne – periode is het verstandig om meer aubergine te eten.

Zeg maar dag tegen de avocado, fitgirls hebben weer iets nieuws gevonden >

Bron: ELLE Eten