6 redenen waarom pittig eten goed voor je is

Je kunt 't maar beter leren eten.

Zij die pittig eten lekker vinden en er goed tegen kunnen: gefeliciteerd. Pittig eten heeft namelijk behoorlijk wat voordelen. Met dank aan onze collega's van ELLE Eten:

1. Pittig eten kan de bloeddruk verlagen

Lijkt tegenstrijdig – bij pittig eten zien we vooral zwetende mensen en snel kloppende harten voor ons – maar in peper zitten vitamines A en C, die je bloedvaten versterken. In peper zit ook capsaïcine, een stofje dat je bloed makkelijker door je lichaam laat stromen. Die combinatie zorgt voor een gezond hart en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Chilipeper staat ook bekend als goede helper bij een verkeerd cholesterolgehalte.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Pittig eten vermindert stress

Pittig eten kan de aanmaak van feel good-hormoon serotonine een boost geven. De volgende keer dat je eet om vrolijk te worden, kun je dus beter iets van gember of peper snacken, dan dat je naar een suikerbom grijpt.

3. Pittig eten werkt ontstekingsremmend

De capsaïcine in pittig eten helpt niet alleen je bloed door je lichaam stromen, het werkt ook ontstekingsremmend. En het remt ontstekingen niet alleen af – het vecht ook actief tegen ontstekingen, waardoor het mes dus aan twee kanten snijdt.

Meest gelezen

4. Pittig eten kan helpen tegen hoofdpijn

Nog een wondereigenschap van capsaïcine: het stilt pijn, en dat is ook de reden dat het al jaren wordt gebruikt als pijnstiller. Gecombineerd met caffeïne (een beetje chilipeper in je koffie kan dus geen kwaad) is het een berucht wapen tegen hoofdpijn en opkomende migraines.

5. Pittig eten geeft je stofwisseling een boost

Het houdt maar niet op met capsaïcine, want het is ook nog eens goed voor je stofwisseling. Het stofje zorgt ervoor dat je sneller je eten verbrandt.

6. Pittig eten kan je stoelgang bevorderen

Pittig eten wordt al jaren geassocieerd met allerlei ellendige wc-bezoeken, maar wetenschappelijk bewijs voor een verband tussen de twee is er niet. Sterker nog, dit onderzoek laat zien dat de capsaïcine in pittig eten (hebben we 'm weer) juist de stoelgang bevordert.

Mysterie opgelost! Dit is waarom ananas voor geprik in je mond zorgt >

Bron: ELLE Eten