Ben je gek op sushi én de kleur roze? Dan heeft Women's Health hét recept voor je gevonden, want: makkelijk en hartstikke mooi. Maak kennis met roze sushi. Met een paar eetlepels bietensap geef je jouw sushirolletjes een roze kleur die niet misstaat op je eettafel. Zo doe je dat:
Ingrediënten
- 3 kopjes witte rijst
- 4 eetlepels rode bietensap
- 3 el rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- Vulling naar keuze (bv: zalm, komkommer, tonijn, avocado)
- 4 norivellen
- Roze gember
- Sojasaus
- Wasabi
Bereidingswijze
1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Verwarm rijstazijn in een pannetje en laat de suiker, het bietensap en een snufje zout hierin oplossen.
3. Roer het mengsel door de rijst.
4. Snijd de vulling de je hebt gekozen in dunne reepjes.
5. Leg een norivel op een matje van bamboe. Schep er wat eetlepels rijst op en druk het met je vingers plat.
6. Leg de vulling op de rijst en gebruik het matje om de sushi op te rollen.
7. Plak het buitenste randje van het vel vast door er met natte vingers overheen te strijken.
8. Snijd de rol in stukjes met een scherp mes.
9. Serveer met roze gember, wasabi en sojasaus en je sushidiner is compleet!
Bon appetit.