Kijk, de geijkte manieren om een doorsnee boterham om te toveren tot chefwaardige lunch, kennen we nu wel – een avocado erop snijden, een plukje alfalfa eroverheen spritzen of babyspinazie gezellig slordig over je broodje en bord draperen; been there, done that.

Voor foodies die weer even wat anders willen, is er iets nieuws waarmee je het verschil kunt maken. Goed nieuws: het is iets héél simpels, 3x nieuwe verrassend lekkere margarines voor op brood. Want hee – die moet er toch al op.

Becel kwam op het idee om drie margarine-varianten te maken met een subtiele smaak: een met walnootolie, een met kokosolie & amandelolie en een met avocado-olie & limoenolie. Keuzestress is niet nodig, want de varianten passen heel duidelijk bij verschillende smaken. Ook goed: alle drie zijn ze 100% plantaardig. Fijn.

We zetten ze voor je op een rij, met drie easy does it-recepten.

1. Becel met avocado-olie & limoenolie

Lekker bij: frisse broodjes

Recept: Broodje Malu

Broodje Malu heeft een aantal jaar geleden kortstondig de lunchcultuur op ELLE's redactieburelen geregeerd. Portion control wordt overboord gegooid, want Broodje Malu moet groot en rijkgevuld zijn en dient je minstens drie uur verzadigd te houden. Met gezonde ingrediënten, dat spreekt. Om Broodje Malu helemaal 2017 te maken is er nu een extra smaakvol ingrediënt aan het recept toegevoegd: Becel met avocado-olie & limoenolie. Wij zijn van mening dat de avocado-olie het geheel een lekkere romige touch geeft en de limoenolie maakt je broodje lekker fris.

instagramView full post on Instagram

De ingrediënten zijn:

> Een goed, groot, luxe broodje

> Becel met avocado-olie & limoenolie

> Gebraden kipfilet

> Avocado

> Cherrytomaten

Smeer om te beginnen beide helften in met Becel met avocado-olie & limoenolie, verdeel daarna de rest van de ingrediënten naar eigen inzicht over het broodje. Serveren met een opgevouwen servetje met 'Bon appetit' en een vorkje, want er gaat tijdens het eten geheid iets uit je broodje vallen.

2. Becel met kokosolie & amandelolie

Lekker bij: een broodje met zoet beleg

Recept: speculaasbolletjes

We begrijpen: het is hartje zomer, en speculaas doet je meteen terugdenken aan de herfst en winter. Maar dat is juist waarom dit broodje in de zomer zo fijn kan zijn; het seizoen dat juist niet aan de hand is, voelt altijd nostalgischer dan het seizoen waar je middenin zit.

De to do:

> Besmeer een wit bolletje (het loont om een goede te halen bij de bakker) met Becel met kokosolie & amandelolie.

> Warm een grote mok melk op. Als je geen fornuis in de buurt hebt, kun je ook een mok met gekookt water gebruiken.

> Doop de speculaas aan beide helften er kort in.

> Leg op je bolletje en voilà: herfst op je bord, in a good way.

3. Becel met walnootolie

Lekker bij: hartige broodjes

Recept: supertosti met verse kruiden

Tot slot een iets uitvoeriger recept, maar alle moeite meer dan waard. Kijk maar:

Food, Dish, Cuisine, Ingredient, Finger food, Vegan nutrition, Produce, Vegetarian food, Recipe, Baked goods, pinterest
foto: ELLE Eten

Ingrediënten:

4 dikke sneetjes brood

100 g verse doperwtjes

150 g peultjes, gehalveerd

2 kleine bosjes bieslook, fijngesneden

2 handenvol postelein of rucolapeper

1 kuipje smeerkaas

1 potje pesto rosso of 'caviar de tomate'

Extra: 2 grote stukken aluminiumfolie, grillpan

Zo maak je 'm:

Leg op 1 kant van elk vel folie 50 g doperwten en 50 g peultjes. Vouw de andere helft er op en de hoeken naar binnen zodat je een grote envelop krijgt. Grill de pakketjes ong 15 min in de grillpan op halfhoog vuur, keer regelmatig. Meng 60gBecel met walnootolie, bieslook en peper. Snijd in 2 sneetjes brood 5 tot 6 diepe schuine inkepingen en leg hier voorzichtig de peultjes in. Besmeer met Becel met walnootolie en leg de overgebleven peultjes erop en voeg het mengsel van Becel met bieslook en peper toe.

Leg het brood op de grill, met de peultjeskant naar beneden, en laat 6-7 min grillen op halfhoog vuur, keer halverwege om. Bak hierna in de pan de overige sneetjes knapperig. Meng de postelein met de kaas. Besmeer het brood eventueel nog met een beetje pesto, beleg met het kaasmengsel en dek af met het 'groentebrood'.

Bon appetit!

Oh, en pssst: fan van een simpel, goed stuk brood met niet te veel poespas? Ook als smeersels zijn de Becel-varianten in te zetten. Beleg is niet eens een must.

Kind kan de was doen.