Skip to Content

7 soorten fruit die je nooit in de koelkast moet bewaren

Het zal je nog verrassen.

By Sienna Fantozzi
Natural foods, Fruit, Food, Superfood, Plant, Produce, Galia, Muskmelon, Food group, Vegetarian food, pinterest
Getty Images

Mocht je het type zijn dat al z'n fruit in de koelkast slingert: er is een aantal typen fruit dat er niet hoort. Het koelproces verstoort namelijk het natuurlijke rijpproces, waardoor ze minder lekker gaan smaken of gewoon sneller gaan rotten. Deze moet je buiten de koelkast bewaren.

1

Steenvruchten

Peaches

Steenvruchten zijn vruchten die en steenachtige pit of kern bevatten, zoals perziken, nectarines, pruimen en kersen. Bewaar deze niet meteen in de koelkast; wacht tot ze rijp en zacht zijn, dan pas kunnen ze in de koelkast worden bewaard. 

2

Meloenen

Green, Food, Citrullus, Natural foods, Fruit, Melon, Sweetness, Pink, Peach, Produce,

Als je meloenen smaakvol wil houden, dien je ze buiten de koelkast te bewaren. Ze zijn ook nog eens gezonder buiten de koelkast: dit onderzoek ontdekte dat kamertemperatuur ervoor zorgt dat antioxidanten behouden blijven, terwijl ze in de koelkast sneller verdwijnen. Als je de meloen hebt aangesneden, kun je 'm wel beter in de koelkast bewaren, om te voorkomen dat bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. 

3

Tomaten

Tomatoes

Vooruit, geen vrucht officieel, maar zure tomaten zijn nooit lekker. Als je ze zoet wil houden, moet je ze buiten de koelkast laten rijpen. Stop je ze er eerder in, dan raken de enzymen in de war die de tomaten juist z'n smaak geven. 

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Appels

Apples

Goed, het is niet alsof appels niet in de koelkast kunnen, maar ze hoeven niet in de koelkast. Appels blijven buiten de koelkast nog zo'n twee weken goed, en da's vaak lang genoeg. Zorgt weer voor ruimte in de koelkast. Appels produceren ethyleen, wat ervoor zorgt dat andere vruchten en groenten sneller gaan rijpen; als je ze dus al in de koelkast bewaart, doe dat dan in een apart vak. 

5

Avocado

Avocado

Koeling zorgt bij de meeste vruchten ervoor dat het rijpingsproces wordt vertraagd. Als je je avocado zo snel mogelijk wil eten, kun je 'm dus beter buiten de koelkast bewaren. 

6

Bessen

Berries

Bessen smaken het beste als je ze op kamertemperatuur bewaart. Bessen rijpen vaak wel snel; als je ze dus niet binnen een paar dagen wil eten, kun je ze eerst even in de koelkast zetten. Een dag voordat je ze eet, kun je ze er dan weer uithalen, zodat je wel de goede smaak hebt.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Bananen

Bananas

Nooit in de koelkast doen, want het solt met het hele rijpingsproces van de banaan. Als je ze later weer uit de koelkast haalt, zullen ze nog steeds niet rijpen.

Van: Delish US
Meer van ELLE
 
preview for Beauty & Health: how to's, beautytips en wakker worden met

Health

vrouw die in de spiegel kijkt

Mensen met overgewicht kunnen ook anorexia hebben

rihanna in bikini op een boot tijdens vakantie in portofino, italië in 2012

De 7 beste zonnebrandcrèmes voor alle huidtypen

model kijkt in camera

De Korean skincare routine groeit aan populariteit

zwanger persoon gefotografeerd op straat tijdens milan fashion week

Wist je dat een zwangerschap je ouder kan maken?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder