Zo maak je de frosé - het drankje van deze zomer

Goed nieuws: 't is heel simpel, met gróót effect.

Meest gelezen

Stel, 't wordt straks weer dertig graden en je bent een beetje uitgekeken op het weinig spannende glas droge witte wijn of simpel flesje koud bier. Dan kun je voor de frosé gaan.

Frosé is - de naam zegt het al - rosé, maar dan bevroren, en niks leukers dan bevroren dingen bij >25 graden.

Advertisement - Continue Reading Below

Bon Appétit, Punch, Cosmopolitan en Huffington Post zijn het al met ons eens: de frosé heeft potentie. Waarom? Naast gezellig is-ie ook nog eens heel makkelijk te maken, en je hebt de basisingrediënten vaak al in huis.

Two words: Frozen rosé. #frose http://liketk.it/2oKDg @liketoknow.it #liketkit #roseallday

A photo posted by kendi skeen (@kendieveryday) on

Meest gelezen

Zó maak je op een goede zomeravond je eigen frosé's:

> Neem een halve fles rosé.

> Mix in de blender met flink wat ijsklonten - een stuk of twintig - en 150 gram suiker.

> Eventueel kun je perziksap, citroensap, aardbeien, watermeloen of frambozen toevoegen - net wat er in je ijskast ligt.

Cheers!

bron: ELLE