Stel, 't wordt straks weer dertig graden en je bent een beetje uitgekeken op het weinig spannende glas droge witte wijn of simpel flesje koud bier. Dan kun je voor de frosé gaan.

Frosé is - de naam zegt het al - rosé, maar dan bevroren, en niks leukers dan bevroren dingen bij >25 graden.

instagramView full post on Instagram

Bon Appétit, Punch, Cosmopolitan en Huffington Post zijn het al met ons eens: de frosé heeft potentie. Waarom? Naast gezellig is-ie ook nog eens heel makkelijk te maken, en je hebt de basisingrediënten vaak al in huis.

Zó maak je op een goede zomeravond je eigen frosé's:

> Neem een halve fles rosé.

> Mix in de blender met flink wat ijsklonten - een stuk of twintig - en 150 gram suiker.

> Eventueel kun je perziksap, citroensap, aardbeien, watermeloen of frambozen toevoegen - net wat er in je ijskast ligt.

Cheers!

bron: ELLE