Klassiek op chic: feestmake-up 2011

Romantiek ten top, die kerstdagen. Maak daarom op iedere fuif je entree met een idem look incluis een goeie vleug glitter.

Wie zegt dat klassiek saai is? Je bent geheid de blikvanger van ieder festijn met deze fraaie make-uplook van Salvatore Ferragamo a/w 2011. Een klassieke smokey-eye, maar wel met de essentiële scheut glitter.

 

HOW TO
> Een egale huid is ’t halve werk. Werk daarom eerst oneffenheden weg met een concealer. Smeer daarna met een drupje foundation en bepoeder je wangen met een vleugje bronzing powder.

Advertisement - Continue Reading Below

 

> Feest betekent va-va-voom (nep)wimpers. Let wel, denk: Mila Kunis en niet Mariah Carey. Ga dus voor subtiele valse wimpers, zoals de 3 Lash van MAC. Daarna nog wat laagjes zwarte mascara eroverheen en voilà.

 

> Dan de smokey-eye. Trek boven je oog met een zwart oogpotlood een lijntje dicht of binnen de wimperaanzet en veeg deze ietwat uit. Smeer vervolgens matzwarte oogschaduw van je ooglid tot aan je wenkbrauw en veeg deze naar je buitenste ooghoek uit met je vingers of een penseel.

 

> De kerstige touch: een zilver-blauwe oogpoeder. Trek eerst met een wit oogpotlood onder je oog binnen de wimperaanzet een lijntje. Smeer daarna een dot zilver-blauwe oogpoeder in je ooghoeken. Wel een beetje inhouden hè.

 

> Een roze lipbalm of lipstick – die het dichtst bij je eigen lipkleur ligt – maakt de boel af. Simpel, non?

 

Een feestelijke coupe mag ook niet ontbreken… >