5 make-uptrends die je dit jaar echt óveral gaat zien

De make-upartist van Bella Hadid en Emily Ratajkowski doet een boekje open

Meest gelezen

In 2017 kregen onze wenkbrauwen het zwaar te verduren, was matte lippenstift een absolute go en was de blorange-look niet weg te denken uit het straatbeeld. We vroegen make-upartist Patrick Ta, die onder andere verantwoordelijk is voor de looks van Emily Ratajkowski, Bella Hadid en Camilia Cabello, om de grootste vijf beautytrends voor 2018 te voorspellen. En die zijn zeker zo gek nog niet.

Purple Rain

Advertisement - Continue Reading Below

Ultraviolet is volgens Pantone dé kleur van het jaar, en Ta beaamt dat. 'Wees erop voorbereid dat je deze kleur dit jaar echt óveral gaat zien. Persoonlijk vind ik het heel mooi om deze kleur subtiel in je ooghoeken aan te brengen.' Niet meteen overtuigd? Kijk dan even goed naar Rihanna hier rechtsboven, die de purple look genadeloos rockt. Channel your inner Rihanna, en ga voor paars dit jaar.

Less Is More

Het is tijd om je contourkits, al je borstels, make-uppads en andere hulptools aan de kant te schuiven, want in 2018 willen we meer natuurlijke koppies zien. 'Ga in plaats van de contourlook voor minder make-up en meer huid' zegt Ta. Toch niet helemaal jouw ding? Getinte moisturizers zijn al een eerste stap in de goede richting.

Glow Up

Investeer in je huid! Een gezonde glans op de huid is veel beter dan een poederachtige afwerking. Trakteer jezelf dit jaar regelmatiger op een fijn masker en je bent binnen no time in het bezit van een fijne natuurlijke glow op je huid.

Meer kleur

Kleur is terug. En hoe. Waag je dit jaar aan die oogschaduwpalets en felgekleurde lipsticks waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou dragen. We kunnen je ervan verzekeren: dit wordt cool.

Get Your Shine On

Na een jaar vol matte lippenstiften mogen we onze lippen eindelijk weer verwennen met lipgloss. Volgens Ta is lipgloss de ultieme manier om je gezicht een frisse, jonge uitstraling te geven. Fijne bijkomstigheid: lipgloss zorgt ervoor dat je natuurlijke look (die je sowieso al wilden rocken) extra benadrukt wordt. Doen dus.

Bron: Elle