Pinterest spreekt: dit zijn dé 10 beautytrends van 2018

Pinterest is spilling the beans.

2017 kende vreselijke beautytrends, waarvan hier akte, maar het was ook het jaar van de over-de-tophighlighter, matte vloeibare lippenstiften en wenkbrauwen in de raarste vormen. Laat deze voor wat het zijn, want een nieuw jaar vraagt om nieuwe trends. Gelukkig bestaat er zoiets fantastisch als Pinterest, want met data van zo'n 48 miljoen beautypinners, zijn die trends voor 2018 in een mum van tijd voorspeld. Daarom: 10 beautytrends die in 2018 jouw Instagramfeed (en je make-uptas) gaan overnemen.

Advertisement - Continue Reading Below

1 Pixie cuts

De trend: Met dank aan Cara, Kirsten Stewart en Zoe Kravitz zijn pixie cuts terug op de haarradar. Hou het beach blonde en geef een knipoog aan deze trend door af en toe wat glitter of een gek haaraccessoire toe te voegen.

Pinterest-stijging: 130%

Advertisement - Continue Reading Below

2 Gezichtsrollers

De trend: We zijn altijd op zoek naar een goed huidproduct dat dermatologisch verantwoord, en ook nog eens een beetje Instawaardig is. Pinterest heeft de oplossing: gezichtsrollers. Leg de roller een tijdje in de koelkast (het verkoelende effect maakt vermoeide ogen verleden tijd) en rol hem over je huid om zo de bloedcirculatie te stimuleren. Hierdoor krijgt je huid een boost en een glow waar je u tegen zegt.

Pinterest-stijging: 345%

Advertisement - Continue Reading Below

3 Reinigingsolieën

De trend: Reinigingsolieën zijn perfect voor het verwijderen van make-up zonder dat de huid geïrriteerd raakt. Bovendien hydrateren ze ook nog eens als een malle. Oftewel: reinigingsolieën zijn een must. Ja, voor élk huidtype.  

Pinterest-stijging: 555%

Advertisement - Continue Reading Below

4 Glossy lippen

De trend: In 2018 komen we er niet meer onderuit: een glossy-effect op de lippen is cooler dan cool. Het ziet er minder gepolijst en serieus uit dan een matte lippenstift, en het geeft je ook nog eens een quasinonchalante look.

Pinterest-stijging: 414%

Advertisement - Continue Reading Below

5 Underliner

De trend: Waar we het eerst alleen nog maar konden hebben over de perfecte smokey eye, kunnen we het nu alleen nog maar hebben over de perfecte gekleurde underliner. Precies: een gekleurd lijntje onder je ogen. Celebs als Olivia Munn en Joan Smalls gingen je al voor.

Pinterest-stijging: 63%

Advertisement - Continue Reading Below

6 Nat, strak naar achter getrokken haar

De trend: Deze look kwam veelvuldig voorbij in de SS18-shows van Prabal Gurung en Jason Wu. En hij maakte zijn entree op de rode loper, want ook stijlvolle celebrities als Margot Robbie, Emma Roberts en J-Law zijn verkocht. Duidelijk dus dat nat, strak naar achter getrokken haar een blijver is voor 2018.

Pinterest-stijging: 166%

Advertisement - Continue Reading Below

7 Verschillende tinten foundation

De trend: Beautymerken zoals Rihanna's game-changing Fenty Beauty komen
eindelijk de wensen van veel vrouwen tegemoet door verschillende tinten foundation – voor ALLE huidskleuren – te ontwikkelen. We hopen dan ook dat dit geen trend is maar gewoon voor altijd zo blijft. Hulde aan Rihanna, dat er nog vele mogen volgen.

Pinterest-stijging: 378%

Advertisement - Continue Reading Below

8 Geometrische nagels

De trend: Less is more mensen, en dat geldt ook op het gebied van nagels in 2018. Ga voor minimalistische geometrische nagels. Want veel mooier en cooler dan dit ga je ze niet vinden.

Pinterest-stijging: 83%

Advertisement - Continue Reading Below

9 Superlang haar

De trend: Oké, oké, we zeiden net dat de pixie cut hét it-kapsel van 2018 wordt, maar mocht je dat nu helemaal niks vinden, maak je dan geen zorgen;  over-the-tophaarextensions zijn namelijk dankzij Queen Bey ook weer helemaal back on in the game.

Pinterest-stijging: 130%

Advertisement - Continue Reading Below

10 Megalange wimpers

De trend: De obsessie voor dé perfecte wenkbrauwen gaat in 2018 gewoon door, maar volgens Pinterest krijgen we in 2018 ook megalange wimpers. Ga voor een wimperserum om je wimpers nóg langer te laten groeien, of ga voor deze spotgoedkope mascara die over de toonbank vliegt omdat hij schijnbaar wonderen doet voor je wimpers. 

Pinterest-stijging: 152%

Bron: Elle UK