Nog steeds niet in het bezit van een zomerse teint? Logisch, met een zomer als deze. Nu lijkt een zonnebankkuur een eenvoudige oplossing, maar daar knapt je huid niet erg van op, vooral op de langere termijn. Plan B is de fake tan. Oftewel smeren met een zelfbruiner. Maar och, dat brengt meestal ook de nodige problemen met zich mee (lees: huidskleur à la wortel en zichtbare oneffenheden). Ook niet ideaal, dus.

IMPLANTAAT
‘Daar moet verandering in komen,’ dacht Lesley Rhodes, hoogleraar experimentele dermatologie van de Manchester University. Hij trommelde een aantal collega-wetenschappers op en samen deden zij een lumineuze uitvinding een bruiningsimplantaat ter grootte van een rijstkorrel. Dit implantaat voorziet je drie maanden lang van een bruin vel, van binnenuit, zonder het risico op huidkanker, rimpels of andere narigheden.

Extra fijn: het implantaat is ook ontwikkeld voor mensen met huidaandoeningen, om het overmatig gebruik van de zonnebank te voorkomen (want: schadelijk!).

Helaasch moeten we nog heel even geduld hebben, het bruin-zonder-zon-implantaat gaat nu nog door een fikse keuring voor ‘t op de markt komt. Dus tot die tijd zullen we het nog even met zelfbruiners en de spray tans moeten doen. Of een last minute vakantie naar ‘n zoning oord natuurlijk.