Het parfum Jersey is een ode aan founder van het modehuis Gabriëlle ‘Coco’ Chanel. Hoe? Een kleine geschiedenisles: in het begin van de jaren twintig bestelde Coco Chanel bij een stomverbaasde fabrikant kilometers jersey, een stof met een slechte reputatie. In die tijd werd jersey alleen door zeelieden en minderbedeelde burgers gedragen. Maar Coco was tegendraads, maakte er vrouwelijke designerkleding van en zette jersey zo opnieuw op de kaart.

Lees hier de hele biografie van Gabriëlle ‘Coco’ Chanel >

LES EXCLUSIFS
Naast Jersey creëerde Jacques Polge – de ‘neus’, ofwel hoofdparfumeur van Chanel – een geheel nieuwe parfumlijn voor het Franse modehuis: Les Exclusifs. Deze exclusieve collectie bevat nog twaalf andere geuren die allemaal doen herinneren aan Coco Chanel.

HOE RUIKT ‘IE?
Wat Coco zag in jersey, ziet Jacques Polge in lavendel. Lavendel wordt vaak voor toiletartikelen gebruikt en daarom als doodnormaal gezien en alles behalve luxe. Maar Polge gebruikt enkel lavendel van hoogwaardige kwaliteit waardoor hij het kruid in een luxe jasje steekt. Verder bevat de rieker noten van muskus, roos, jasmijn, vanille en tonkabonen. Jersey ruikt poederig, bloemig, houtachtig, maar toch fris.

DE FLES
De fles van Jersey is eenvoudig. Less is more voerde duidelijk de boventoon. Bij alle Les Exclusifs-parfums, trouwens. Ze zijn rechthoekig en geheel van glas, met een grote zwarte dop en een rustig wit etiket. Simple but chic.

Chanel – Jersey is vanaf € 110 voor 75ml verkrijgbaar in Chanel-boetieks.

Hebben: de ring slash ketting van Marc Jacobs’ Daisy-parfum >