Triest nieuws. Evelyn Lauder is afgelopen zaterdag in Manhattan aan de complicaties van niet-genetische eierstokkanker overleden. Evelyn Lauder was lange tijd leidinggevende bij cosmeticagigant Estée Lauder Cos., dat werd opgericht door haar schoonmoeder. Het meest bekend werd Evelyn echter door haar werk voor borstkanker.

PINK RIBBON
In 1992 bedacht ze samen met vriendin Alexandra Penney (de voormalige hoofdredacteur van het Amerikaanse Self Magazine) de befaamde Pink Ribbon-campagne. Evelyn charterde ook haar man, Leonard Lauder, en samen financierden ze de kleine roze strikjes die ze vervolgens in warenhuizen weggaven om vrouwen eraan te herinneren regelmatig hun borsten te onderzoeken.

Anno 2011 is door dit initiatief oktober omgedoopt tot Borstkankermaand, zijn er tal van Pink Ribbon-producten en is er zo’n € 242 miljoen aan donaties binnengehaald. Met dit geld werd in 2009 o.a. de Evelyn H. Lauder Breast Center opgericht.

Evelyn Lauder was daarnaast ook de bedenker van het populaire beautymerk Clinique en schreef zelfs een boek, genaamd In Great Taste: Fresh, Simple Recipes for Eating and Living Well. In 2007 werd er bij Evelyn Lauder eierstokkanker geconstateerd. Afgelopen zaterdag is ze op 75-jarige leeftijd hieraan overleden.