Vergeet lang golvend haar of de kunstige vissengraatvlecht, volgens het Amerikaanse Wall Street Journal is Emma Watsons korte pixie het meest inspirerende kapsel van 2011.
 
Nadat Emma Watson de allerlaatste scene van de serie Harry Potter-films opnam, zette de Britse actrice rigoureus de schaar in het haar. Weg met die lange lokken, Watson was toe aan iets nieuws. Ze ging voor een jongensachtige pixie à la Twiggy in de jaren zestig en transformeerde van meisje tot sexy vamp.
 
Het grote publiek kon de kapsel-switch wel waarderen en kopieerde de gekortwiekte haren in razend tempo. ‘Emma Watsons korte coupe is het meest gezochte celeb kapsel op Google. Kappers worden overspoeld met het verzoek om deze coupe,’ aldus Wall Street Journal.
 
Ook van plan de schaar in ’t haar te zetten? Emma Watson geeft tips >
 
Andere ‘belangrijke’ momenten van 2011 volgens Wall Street Journal:
 
> Fashion Event of the Year: The Royal Wedding van Prins William en Kate Middleton
> Most Spectacular Bridal Fiasco: Kim Kardashian
> Biggest Runway Flop: Kanye Wests debuut op Parijs Fashion Week
 
PS - Behalve jonge tienermeisjes, heeft ook menig man de Bieber-fever te pakken. Niet dat ze lyrisch zijn over zijn knappe koppie of zijn gouden keeltje. Nee, de beaver – lees: Justins kapsel – is wat het ‘m doet. De titel mannelijke Most Influential Haircut ging namelijk naar Justin Bieber.