Sniffer-de-snif. Kristen Stewart staat model voor het nieuwste parfum van Balenciaga. Het is allemaal nog hush-hush, maar naar het schijnt gaat het om een gloednieuw reukwater die in de herfst wordt verwacht.

 
STEWART HARTJE BALENCIAGA
Balenciaga sprong er altijd al uit voor mij,’ verklaart Stewart aan WWD. ‘Zelfs toen ik begon na te denken over mode en bijna nooit wist welk merk ik droeg, herkende en hield ik altijd al van Balenciaga. Het voelt als een full circle om betrokken te zijn bij iets dat me toen al aansprak. Het label is gewoon zo cool.’ Poeh poeh, da’s nog eens een verkooppraatje.

 
Nieuw parfum: L’eau de Chloé >

 
En de liefde blijkt wederzijds. Balenciaga’s creatief directeur Nicolas Ghesquière noemt Kristen Stewart zelfs zijn muse voor de nieuwe geur. ‘Kristen belichaamt de moderniteit van de nieuwe Balenciaga-geur met haar unieke gevoeligheid en intelligentie,’ jubelt Ghesquière aan WWD. ‘In 2006 nodigde ik haar uit voor een shoot met Bruce Weber. Sindsdien heb ik altijd willen samenwerken met haar, wetende dat zij de radicale geest van Balenciaga deelt.’ Zo.

Wanneer we de plaatjes van Kristen Stewart voor Balenciaga kunnen verwachten is nog niet bekend.

PS - Fendi werkt aan een heuse mannengeur. Het nieuwe reukwater wordt onthult samen met de kersverse mannencollectie – jawel, de allereerste Fendi-mannencollectie – tijdens de Milaan Fashion Week. En – hier komt-ie – het gezicht van de geur schijnt muziekproducer Mark Ronson te zijn.