Wij doen alvast een vreugdedansje. Want tja, die gloednieuwe make-uplijn van Louboutin wordt natuurlijk enorm hebberigmakend. Dieprode lippen en idem nagels coming right up!

NEFERTITI
De Franse schoenontwerper heeft de handen ineengeslagen met het New Yorkse Batallure Beauty LLC, en er is zelfs al een naam; Christian Louboutin Beauté. Klinkt goed, non? Wat voor producten er allemaal in de nieuwe luxe beautylijn zitten is nog niet bekend. Louboutin himself verklaart aan WWD dat de collectie ‘very constructed, quite different and unexpected’ wordt. Zijn inspiratie? Nefertiti, koningin van het Oude Egypte, waarvan het kalkstenen beeld in ‘t Neues Museum in Berlijn staat. ‘Het is het mooiste wat ik ooit heb gezien,’ jubelt Louboutin over het beeld aan WWD. ‘Ik bleef wel een uur staren naar haar buste. Ze heeft een feilloze schoonheid en de make-up is helemaal perfect.’   

                 
Kijkvoer: Dita Von Teese als hologram voor Louboutin-tentoonstelling >

 
In de afgelopen jaren klopten al vele andere bedrijven op Louboutins deur voor een make-upcollectie, omdat zijn befaamde rode zool zo goed te vertalen is in een lipstick en nagellak. Het idee hing dan ook al een tijdje in de lucht, maar uiteindelijk koos de Franse ontwerper voor Batallure, omdat de directeur en mede-oprichtster, Robin Burns, ‘zijn ondernemersgeest en ontwerpmissie begreep’. Bovendien is zij zelf niet uit z'n pumps te slaan.

 
Geduld is echter wel een schone zaak. De eerste Christian Louboutin Beauté-producten komen eind 2013 op de markt.