Verklapten we begin deze week al flink wat gekke details over Lady Gaga’s eerste geur – drupje bloed anyone? –, nu sijpelt er nog meer informatie over Fame binnen.

 
PUSH/PULL?
Te beginnen bij de makkelijkste info: Steven Klein schoot het persbeeld en Nick Knight heeft samen met Gaga het flesje ontworpen. So far, so good. Wat we ook al wisten; Fame is de allereerste zwarte eau de parfum die doorzichtig wordt zodra je ermee sprayt. Toch geinig.

Daarna moeten we echter even achter ons hoofd gaan krabben. Naast de zwarte substantie – die blijkbaar nooit eerder is gebruikt – is de structuur van de geur ook enorm zeldzaam. Normaal gesproken hebben parfums een zogenoemde ‘piramidestructuur’, met top-, midden- en basisnoten. Maar nee, Gaga doet daar niet aan mee. Voor Fame gingen ze aan de slag met een unieke ‘push/pull-technologie’, waarbij ‘de ingrediënten een speciale interactie met elkaar hebben waardoor elke noot tegelijkertijd naar voren komt.’ Ehm, juist. Volgen we ’t nog een beetje?   

 
Diane Kruger verklapt haar beautygeheimen >

 
Laten we maar gewoon verder gaan met hoe het parfum dan wel niet ruikt. Er zitten noten van honing, saffraan, abrikozen, orchidee en jasmijn in. En dat klinkt best goed. Over het toevoegen van ‘n extract van Gaga’s bloed in het parfum valt echter nog te twisten…