We nemen je even mee terug naar de vorige couturecollectie van Chanel. Die in een nagebootst vliegtuig plaatsvond. Dachten we toen nog dat Karl Lagerfeld voor de blauwe collectie in de archieven van de Pan Am-stewardessen was gedoken, nu herzien we de boel toch een beetje.

CHOUPETTE

Want wat verklaarde Diane Kruger vorige week aan V Magazine? Dat niet de Amerikaanse stewardessen, maar katlief Choupette voor een goeie dosis blauwe inspiratie had gezorgd. ‘Karl’s obsessed! An entire collection was inspired by his cat’s eyes.’ Tja, en laten die ogen nu inderdaad een helblauwe kleur hebben.

 
BLAUWE ILLUSIE
Niet gek dus dat Chanels make-upgenie, Peter Philips, zich helemaal aan het blauwe thema moest houden. Dus zie daar: Blue Illusion. Eerder gaven we je al een preview van de collectie, met een knappe how-to, maar vanaf vandaag kun je dan écht in de weer gaan met de producten. ‘Ik koos ervoor om me te focussen op de ogen en ik voegde bij de nagellak nog een touch of pearl toe,’ vertelt Peter Philips in de persverklaring. ‘De meest flatterende en eigentijdse oplossing voor de modellen was om voor een eenvoudige kohl te gaan rondom de ogen, maar in plaats van zwarte kohl heb ik voor een blauwe kohl gekozen. De Bleu Aérien is een nieuw, intens blauw oogpotlood.’

 
Pssst… Chanels nieuwste (extreem zachte) tas is ook vernoemd naar Choupette >

 
Doop jezelf gerust helemaal in ‘t blauw dus. En tja, dat beeld van de Blue Illusion make-upcollectie, een helblauwe lucht en vliegtuigraampje, doet ons pardoes verlangen naar een tripje overzees. Waar zijn die Pan Am-stewardessen als je ze nodig hebt?

De Chanel Blue Illusion make-upcollectie is vanaf nu te koop in de Chanel modeboetieks. Hollen!