Denk mee: Italië, zon, havens, zeilschepen, diepblauw water en idyllische huisjes. Een ver-van-je-bed-show? Mais non. De heren Dolce en Gabbana lieten zich inspireren door bovengenoemd landschap en vertaalden dat in twee limited edition geuren; Dreaming in Portofino voor vrouwen, Living Stromboli voor mannen.
   
Voor Dreaming in Portofino hield het designerduo overduidelijk het Italiaanse havenplaatsje Portofino in gedachten: ‘Voor ons is Portofino een plaats waar we kunnen ontsnappen aan het hectische leven in de grote stad,’ vertelt Stefano Gabbana. ‘Het is een plaats waar we ons heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de bloemen en het prachtige rotsachtige landschap.’
  
Doen: Rachel Bilsons faux undercut >
   
ONTSPANNEN RIEKER
Hoe dat ruikt? Mediterraan, zomers en fruitig. Met behulp van lychee en muskusachtig ambrettazaad, versmolten met iris, pittige omanthus, amber en patchoeli. De herengeur Living Stromboli ruikt frisser met een rokerige ondertoon door middel van ingrediënten als citrus, roze peper, geranium en patchoeli.
     
De verpakking van Light Blue Dreaming in Portofino is met een rechthoekige, glazen fles, lichtblauw parfum en een matte, witte dop: eenvoudig en klassiek. De geur ligt nu in de parfumerie vanaf € 49 (voor 25ml).

Meer (zomerse) parfumtips >