Waarom iets nieuws verzinnen als je al een topper in het assortiment hebt, moet Balmain gedacht hebben toen ze Ivoire by Balmain een make-over (of eh, perfume-over) gaven. Waar Balmain ooit begon in 1945 als modelabel, kwam het luxelabel al snel ook met parfums. Inmiddels staat Olivier Rousteing (sinds 2011) aan het hoofd van het label, dat in 2006 een nieuwe richting op ging met indertijd Christophe Decarnin als hoofdontwerper. Maar ook de parfums gingen op de schop, wat resulteert in een geheel nieuwe versie van het oeroude (lees: uit 1979-afkomstige) parfum Ivoire by Balmain.

        
BLOEMEN EN VRUCHTEN
Hoe dit ‘nieuwe’ geurwater ruikt? Naar levendige noten van sinaasappel en mandarijn-essentie bepoederd met violet blaadjes. Het middenakkoord bestaat uit jasmijn, roos, ylang-ylang en galbanum, met een hart van patchoeli en een vleugje vanille.

     
En het goede nieuws is dat dit parfum vanaf heden verkrijgbaar is (ha, verlanglijstje!) bij De Bijenkorf voor € 44,75 (30 ml). Vanaf mid-januari is Ivoire by Balmain ook verkrijgbaar bij de luxe parfumerie.

      
Ook nieuw: The One Desire van Dolce & Gabbana >