Deze herondekte beautyklassieker maakt furore op de toilettafels van mensen in de beautyscene. Het is lichter dan een serum, maar zit toch vol huidverkwikkende ingrediënten en heeft zich een vast plekje in onze beautyroutine weten te veroveren. Je sméért dit niet over je gezicht maar drukt het. Bijvoorbeeld tien keer per wang, vijf keer op het voorhoofd en dan nog een keer of twee in je nek. Daarover kunnen dan al je andere hulptroepen, bijvoorbeeld een serum en een dagcrème. We hebben het over huidwaters, vaak ‘essences’ genoemd.

LIQUIDE MIDDELEN
Het herondekte geheim van een eeuwige jonge huid komt uit Azië, waar uitgebreide beautyrituelen (en een geweldige huid!) aan de orde van de dag zijn. De essences mogen dan lijken op water, vaak zijn ze nog geconcentreerder dan serums en crèmes en zitten ze barstensvol voedingsstoffen. Doordat de ingrediënten in water zitten kunnen ze vaak nog dieper in de huid doordringen dan als ze in zwaardere formuleringen zijn verwerkt. Daarbij worden huidwaters zeer goed door de huid getolereerd omdat er geen toevoegingen in zitten die het product romig moeten maken.

DEZE MOET JE HEBBEN
De klassieker met cultstatus is SK-II's Facial Treatment Essence (€ 77,80), een begrip sinds haar lancering in 1980, vol met vitaminen, mineralen en aminozuren die worden geproduceerd door een gist. Het verhaal gaat dat het goedje werd ontdekt toen een wetenschapper de streelzachte handen van mensen in de sakefabriek ontwaarde. Het water helpt je huid om hyaluronzuur aan te maken en versnelt de celdeling van huid.
 
Andere toppers zijn Shiseido's Eudermine Revitalizing Essence (€ 72), een welriekend water vol aminozuren en enzymen, Prime Solution van Sensai (€ 130,86) en Clarins' HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase (€ 53,55). Het proberen zeker waard.
 
Weet jij al welk beautyproduct bij je sterrenbeeld past? >