Goed, fraai haar op de eerste dag van Pinkpop: da’s een makkie, want voor te bereiden vanuit eigen huis, haard en badkamer. Maar op dag twee en drie knap voor de dag komen, na een ongetwijfeld rocky nacht gespeend van slaap, dat is lastiger voor elkaar te krijgen in een tent van bijna niks vierkante meter. Salon B heeft een redelijk briljante oplossing in de vorm van een Hair Bar – een bar waar je elke dag, wanneer het je blieft kunt aanwippen voor een festivalwaardige do.

EEN BEACHY CHOP EN EEN VLECHT, GRAAG
We jubelen nog even verder, want het assortiment van de Hair Bar bevat genoeg evergreens op het gebied van festivalhaar en biedt voor kort en lang haar soelaas. Korte coupes kunnen oa uit de voeten met een beachy effect voor de chopped haircut of een visgraatvlecht boven het oor. Lange lokken kunnen bijvoorbeeld gaan voor een bun hoog op het hoofd – zo eentje die ook tijdens een wilde hoofdbeweging braaf op z’n plek blijft – en een lage, messy jaren zestig-knot met een kleine toupage.

BEN ZO TERUG, KWARTIERTJE!
Kost dat? Vijftien minuten – zo lang duurt het om elke coupe in elkaar te draaien. En geen zorgen: je vertrekt er niet met te perfect gestyled ‘kapperhaar’. Salon B haarstilist Floor Kleyne: ‘Op een festivalterrein moet je geen perfecte look willen hebben, maar juist een edgy, boho finish. De looks die we maken passen bij de gelegenheid en bovendien geldt bij alle zes de coupes: rommelig mag.’

Naast de pot gepist qua Pinkpop-kaartje? Alle looks die in de Hair Bar worden aangeboden zijn deze zomer ook bij alle vestigingen van Salon B te krijg.

Ter inspiratie: de beste festivaloutfits van Het Weekend van de Rollende Keukens >