PROBLEEM 1: VERKLEURDE NAGELS
Hebben nou júist al die prijzige manicuren geresulteerd in verkleurde nagels? Gelukkig bestaat er een reddingsmiddel tegen dit probleem: Alka-Seltzer. Wordt doorgaans gebruikt om kunstgebitten schoon te maken, maar hé, die kunnen we toch wel even lenen van oma? Werp twee (bruis)tabletten in een bakje en hang je handen erin.

PROBLEEM 2: NAGELLAK DEKT NIET GENOEG
Nagellak dekt vaak minder goed dan je verwacht. Na drie lagen zijn we er wel klaar mee. De uitkomst: breng (ná de basecoat) een wit laagje nagellak aan en daarna pas dat kleurtje.

Dit zijn trouwens 10 nieuwe nagellakkleuren voor dit najaar >

PROBLEEM 3: ER ZIT NAGELLAK OP JE HUID
Het is niet altijd even makkelijk om je nagels te lakken. Een probleem waar wij ons mateloos aan kunnen ergeren, is het náást de nagels lakken. De handigste manier om dit probleem te verhelpen, is simpel: het wattenstaafje. Want we willen onze nagels niet nóg een keer opnieuw lakken. First world problem?

PROBLEEM 4: G.L.I.T.T.E.R.S.
Leuk, die glitters. Maar hoe verwijder je ze in hemelsnaam? Zo dus:
> Knip wattenschijfjes in tien gelijke stukken
> Doop ieder stuk in nagellakremover
> Beplak je nagels ermee
> Haal ze er na drie minuten af en veeg de glitters weg

PROBLEEM 5: DROGE HUID
Van die velletjes rond je nagels. Bloedirritant. Dit is hét reddingsmiddel: meng een theelepel suiker met een warme theelepel olijfolie. Masseer hiermee twee keer per maand je nagels. Laat dus never je nagelriemen wegknippen. Want wist je dat die zelfs een functie hebben?

PROBLEEM 6: GEBROKEN NAGELS
Het irritantste nagelprobleem, wat ons betreft. Máár, dat betekent niet dat we het zelf niet kunnen fiksen. Volg deze instructies:
> Knip de bovenkant van een theezakje en haal de thee eruit.
> Scheur een klein stuk van het legen zakje open om de scheur in je nagel te dekken.
> Doe een klein beetje nagellijm op de breuk van je nagel en gebruik een pincet om het stukje stof er voorzichtig op te leggen. Hierdoor groeit de nagel weer aan elkaar.
> Wacht tot de lijm droog is en verberg de stof vervolgens met een basecoat, twee lagen nagellak en een topcoat.
> Kijk eens hoe mooi je nagels er weer uitzien!

Zie ook: nagellakweetjes van de professionals >