En het is… tadam, Giambattista Valli! In samenwerking met MAC legt hij vijf lippenstiften in het schap – en dat is dan de allereerste make-up die Valli ooit op de markt brengt.

Valli – bekend om zijn gebruik van bloemenprints – gaf de lippenstiften verschillende roodtinten, die hij uit bloemenprints van vorige Valli-collecties wist te destilleren. Op één uitzondering na: de dieprode kleur is niet geïnspireerd op een bloem, maar op een stuk fruit, want die is exact dezelfde kleur als een kers die Valli tijdens de samenwerking met MAC naar een meeting meenam.
 

Petal, Flower, Magenta, Pink, Purple, Flowering plant, Colorfulness, Rose family, Violet, Garden roses,

Klinkt gaaf. Ook leuk: de kleur van de lippenstiften is meteen ook de kleur van de verpakking, dus je grijpt zo raak als je op zoek bent naar je roze danwel paarse lippenstift.

Valli zelf over de samenwerking, aan Vogue US: ‘For a creative person, collaborating can be frustrating because you feel that you’re limited or stuck within someone else’s ideas, but with MAC, it was 100 percent freedom and 100 percent support just to make my idea become a reality, to pull out my flowers and my sense and my emotion and put it into the color.

De Giambattista Valli X MAC-lippenstiften liggen in de zomer van 2015 in de winkel.

Deze gal doet het ook met MAC >