'Je gezichtsvorm verklapt vaak veel over je persoonlijkheid en hoe je in het leven staat,' zegt Jean Haner, expert in gezichtlezen en auteur van het boek The Wisdom of Your Face.

Nu wordt dat de laatste tijd ook gezegd over de vorm van je lippen en de manier waarop je je pizza eet, beha aandoet en je kleding vouwt, dus ehh... ja, we nemen 'm even met een korreltje zout. Maar grappig is het wel, deze gekte van het psychologisch ontleden van doodgewone handelingen of eigenschappen.

Op een rij: dit zou je gezichtsvorm zomaar over jou kunnen zeggen.

1. Rechthoekig gezicht

Hair, Head, Nose, Lip, Cheek, Brown, Yellow, Hairstyle, Skin, Chin,

Mensen met een rechthoekig gezicht hechten over het algemeen waarde aan logica en het zijn goede denkers, maar vaak denken ze ook iets té veel. Ze zijn meestal planners en praten niet vaak over hun gevoelens. Ze sporten wel regelmatig - op die manier raken ze toch iets van de spanning kwijt die ze geneigd zijn op te bouwen.

2. Rond gezicht

Cheek, Yellow, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Style, Fashion accessory,
Cheek, Yellow, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Style, Fashion accessory,

Een rond gezicht wordt gekenmerkt door een brede haarlijn en een ronde vorm onder de jukbeenderen. Mensen met een rond gezicht zijn vaak graag onder de mensen, en gaan vaak door het vuur voor vrienden. De keerzijde, is dat ze zichzelf vaak kunnen vergeten, waardoor je niet krijgt wat voor jóu goed zou zijn. Mensen met een rond gezicht trekken dan ook vaak narcisten aan, maar dat patroon kun je doorbreken door je te realiseren dat je een over-giver bent en soms jezelf als prioriteit moet stellen. 

3. Diamantvormig gezicht

Ear, Lip, Yellow, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyelash, Eyebrow, Style,

Diamantvormige gezichten hebben vaak graag de controle en willen dingen op een bepaalde manier. Ze hebben ook oog voor detail, waardoor ze vaak goed zijn in hun werk en kwaliteit afleveren. Dit is iemand die heel precies en overwogen kan zijn met z'n woorden en zinnen. Dat gezegd hebbende: mensen met een diamantvormig gezicht kunnen ook heel scherp zijn in hun teksten, als je niet zo lekker met ze ligt.

4. Ovaalvormig gezicht

Cheek, Brown, Hairstyle, Chin, Forehead, Eyebrow, Facial expression, Style, Fashion accessory, Beauty,

Een ovaalvormig gezicht is vaak langwerpiger dan gemiddeld. Mensen met een ovaalvormig gezicht weten precies wat ze moeten zeggen, waardoor ze heel warm en hartelijk op mensen overkomen. De keerzijde hiervan is dat ze soms te veel gefocust zijn op het juiste zeggen.

5. Hartvormig gezicht

Nose, Lip, Mouth, Cheek, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Earrings, Eyebrow,

Hartvormige gezichten hebben een breder voorhoofd en een smallere kin dan de meeste gezichten. Ze hebben vaak een enorme innerlijke kracht, maar kunnen ook koppig zijn omdat ze zo'n sterke mening hebben. Ze zijn een soort kleine, energieke konijntjes. Ze kunnen soms dwingelandjes zijn en over je heen lopen, en als ze een doel hebben, dan stoppen ze vaak niet voor ze het hebben bereikt. Ze hebben ook een sterke intuïtie, waardoor ze weten welke keuzes ze op welk moment moeten maken, en - het kan niet op - ze zijn doorgaans creatief, waardoor hartvormige gezichten vaak performers zijn.

6. Peervormig gezicht

Head, Ear, Lip, Earrings, Cheek, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow,

Peervormige gezichten zijn breder bij de kin en smaller bij het voorhoofd. Meestal willen peervormige gezichten in charge zijn: hoe smaller je voorhoofd, hoe sterker dit is. Da's helemaal niet erg: doordat ze zo gefocust en gedreven zijn, zijn ze vaak ook heel succesvol.