Als je in je voorraadkast op zoek gaat naar fijne beauty-producten voor je haar, komt appelazijn waarschijnlijk niet als eerste in je op. Eeuwig zonde! Het blijkt namelijk een fantastisch haarproduct. Waarom appelazijn goed is voor je haar? Nou, hierom:

Je haar wassen met appelazijn

1. Stimuleren van de haargroei
Vaak wordt haargroei belemmerd door verstopte haarzakjes. Je haar wassen met appelazijn is perfect voor het reinigen van de hoofdhuid, waardoor de circulatie toeneemt, de haarwortels sterker worden en de haargroei wordt gestimuleerd. Win-win-win.

2. pH-waarde in balans
De meeste haarproducten verstoren je pH-balans. Geen goede zaak, want disbalans kan je haar dof en droog maken. Maar daar is appelazijn: dit goedje houdt je pH-waarde op pijl én reinigt het haar zonder de natuurlijke oliën aan te tasten.

3. Glanzend haar
Een snelle spoelbeurt tijdens het douchen doet al veel goeds: appelazijn laat de haarschubben sluiten. Het spoelt opgehoopte restanten weg, zoals restjes zeep of kalk van je shampoo en conditioner. Het resultaat? Zachte en glanzende lokken.

4. Minder knopen en klitten
Nog een voordeel van appelazijn: het zorgt ervoor dat je haar minder in de knoop zit na het wassen. Yay! Geen afgebroken en beschadigde haren meer door het (te) hard moeten borstelen dus.

De 9 beste haarverzorgingsproducten voor krullen en kroeshaar >

5. Doei dode haarpunten
Je haar spoelen met appelazijn helpt tegen dode haarpunten. Door het sluiten van de haarschubben blijven je haarpunten meer 'levendig' en mooier.

6. Anti-roos
Het antibacteriële appelazijn doodt het gist op de hoofdhuid die roos veroorzaakt. Als je last hebt van roos, is het dus een goed idee op appelazijn te gebruiken.

En zó gebruik je het zogenaamde wonderspul:
Was je haar met je eigen shampoo en gebruik na het wassen het appelazijn als conditioner. Hoe? Mix twee eetlepels van het spul met twee eetlepels water én voeg een paar druppels essentiële olie toe. Stop deze mix, als het even kan, in een 'sprayflesje'. Spuit vervolgens op het haar en masseer goed in. Spoel tot slot uit met koud water. Herhaal dit, voor een ultiem resultaat, zo'n 2 à 3 keer per week.

En niet onbelangrijk: gebruik biologische, ongefilterde appelazijn voor het beste resultaat.

Bron: Refinery29