H&M zet zich al flink in om haar kleding zo groen mogelijk te produceren dus een logische volgende stap was om dat ook bij de beautycollectie te doen. Et voilà, zie daar de gloedjenieuwe H&M Conscious Beauty-collectie.

Vanaf deze maand is er een reeks duurzame beautyproducten toegevoegd aan H&M’s assortiment en dit omvat alles voor body- en haircare. We denken er immers niet altijd goed bij na wat we op ons lichaam smeren en wat dus automatisch ook gedeeltelijk via onze huid in ons lichaam terecht komt.

Opsteker, want de H&M Conscious Beauty-lijn is goedgekeurd door het Ecocert keurmerk en heeft een organic certificering. Wat zo'n Ecocert keurmerk precies inhoudt? Welnu, dit betekent dat de producten voldoen aan de hoogste normen en voor ten minste 95 procent uit natuurlijke ingrediënten bestaan (inclusief water). Daarnaast moet minimaal 10 procent van de totale ingrediënten biologisch gekweekt zijn. Verantwoord smeren dus. Sara Wallander, concept designer bij H&M Beauty, vertelt over de nieuwe H&M Conscious Beauty-collectie:

'We bieden al Conscious kleding en accessoires aan in onze modecollecties en dus is het logisch om hetzelfde aanbod in onze beautycollectie te bieden. Wij streven er altijd naar om onze producten zo verantwoord mogelijk te produceren, zowel in materialen als in het productieproces. Met deze Conscious-producten zetten we die lijn voort. We zijn trots dat we onze klanten nu biologische beautyproducten kunnen bieden.'

Naar de producten zelf! De Conscious Beauty-lijnbestaat uit maar liefst 30(!) hair- en bodycare producten. Van droogshampoo tot doucheproducten en van aluminiumvrije deodorant tot innovatieve dingen als een pre-shampoo haarolie. Ook zijn er drie soorten gezichtsmaskers, vijf varianten lippenbalsem (bosbes, vanille, citroen, gember en framboos) en handcrèmes. Je kunt flink losgaan dus. Ook goed om te weten: alles is verpakt in recyclebare materialen die er óók nog eens heel erg mooi uitzien. Wij zeggen: dikke thumbs up H&M!

Liquid, Product, Yellow, Fluid, Bottle, Glass bottle, Cosmetics, Purple, Beauty, Lavender,

De H&M Conscious Beauty-collectie is vanaf nu verkrijgbaar.