Borsten zijn leuke dingen, toch? Ze zijn functioneel en worden als aantrekkelijk beschouwd én ze zijn enorm verschillend bij alle vrouwen. We weten dat het niet alleen maar draait om kleine borsten en grote borsten.

Lingeriebedrijf Third Loveheeft van het bestuderen van borsten hun werk gemaakt en ze hebben ontdekt dat er bij vrouwen zeven verschillende types borsten bestaan. En dat is nogal fascinerend, want we hebben nog nooit eerder zo in detail naar de vormen van borsten gekeken.

Een beha kopen heeft dus niet alles met de maat te maken; het blijkt dat we ook naar de vorm van de beha moeten kijken om een perfect passende beha te vinden. Dus, welk type borsten heb jij?

1. Rond

Finger, Skin, Shoulder, Chest, Joint, Waist, White, Standing, Elbow, Undergarment,

Als je borsten aan de boven- en onderkant beide even vol lijken te zijn, heb je ronde borsten. Mensen met deze vorm hebben nogal gestructureerde, voorgevormde beha's nodig, omdat je de beha niet nodig hebt om je borsten te vormen - dat heeft de natuur al voor je gedaan.

2. Oost-west

Skin, Shoulder, Chest, Joint, Waist, White, Standing, Undergarment, Trunk, Organ,

Wijzen je tepels naar buiten toe? Als dat zo is ben je waarschijnlijk een Oost-west. Of zelfs als je tepels niet in de tegengestelde richtingen van het kompas wijzen, maar als je borstengebied van het centrum van je borst wegwijst, kun je jezelf ook in deze categorie plaatsen. Third Love raadt een T-shirtbeha aan voor iedereen met dit type borsten, zodat de vorm ronder wordt.

3. Brede borsten die naar de zijkant vallen

Cheek, Hairstyle, Shoulder, Chest, Joint, Waist, Elbow, White, Standing, Trunk,

Als er veel ruimte tussen je borsten zit, kun jij ophouden met lezen want dan heb je breed ingestelde borsten. Deze zijn een beetje voller van vorm dan de boobies die onder de categorie Oost-West vallen, en het beste voor jou zijn beha's met een beetje push-up, omdat die ze wat naar binnen toe richten. Perfect.

4. Druppels

Shoulder, Joint, Chest, White, Elbow, Standing, Waist, Line art, Trunk, Abdomen,

Druppel-borsten doen precies wat ze zeggen. Als ze rond zijn, maar iets minder vol aan de bovenkant, kun je zeggen dat je druppelvormige borsten hebt. Wat, gelukkig voor jou, het meest makkelijke type borsten is voor het kopen van beha's, aangezien je de meeste beha's gewoon past.

5. Slanke borsten

Hairstyle, Skin, Shoulder, Chest, Joint, White, Waist, Elbow, Trunk, Organ,

Slanke borsten zijn aan de bovenkant dunner, voller aan de onderkant en langer dan dat ze breed zijn. Heb jij dat? Want het zijn nogal wat dimensies om te beoordelen. Extra bewijs voor het hebben van slanke borsten is dat ze vaak relatief kleine cupmaten hebben. Voor dit type borst, adviseert Third Love een push-up beha met padding die je zowel helpt in de maat als in de vorm.

6. Asymmetrische borsten

Skin, Shoulder, Chest, Joint, White, Waist, Undergarment, Elbow, Trunk, Organ,

Het klinkt misschien raar, maar de meeste vrouwen hebben asymmetrische borsten, sommigen in vorm en anderen in grootte. Maar als één van je borsten merkbaar groter is dan de ander, is dit jouw moment om te stoppen: jij hebt asymmetrische boobies. Normaal gesproken is dit verschil in maat niet zo erg dat je een speciale beha nodig hebt, dus probeer beha's waar je de pads eventueel uit kunt halen.

7. Belvormige borsten

Shoulder, Chest, Joint, White, Elbow, Standing, Waist, Organ, Trunk, Line art,

Belvormige borsten klinken karakteristiek hetzelfde als slanke borsten, maar belvormige borsten zijn groter. Dus als je beha's gaat kopen, denk aan steun en blijf ver weg van die balconette beha's.

Bron: cosmopolitan.co.uk - foto's: Third Love