Althans, dat hoop ik bijna. Vorige week kwam ik op een artikel over de Kroatische visagiste Tea Muga Fleo, wie kent haar niet. Ik had nog nooit van deze dame gehoord, totdat ze knetterhard viral ging met haar grandioze make-upkunsten.

En die toont ze op Livia. Oma livia. Van 80. Haar oma. Die nu ‘Glam-Ma’ wordt genoemd. Dat leverde haar geen windeieren op, Tea heeft een kleine 100K volgers en de foto’s met Glam-ma krijgen steevast de meeste likes.


Als je het maar uit je hoofd haalt om zelf ook een Thea’tje te doen

Maar even, sinds wanneer gaan we OMA’S onderkalken met die belachelijke contourtrend? Er zijn ook video’s van te zien en ik word met elke streep van de kwast een beetje verdrietiger. Dat omaatje zit er ook een beetje onderuit gezakt bij, ze heeft zo’n typisch beetje somber kijkend oma-gezicht en ik weet het niet, maar het maakt me droevig. Vette lagen make-up, getekende wenkbrauwen, joekeloerus grote nepwimpers – moet dat nou allemaal? 'Make-up is fun!' klinkt een verweer. 'This shows the power of make-up', kirt weer een ander. En dat zal allemaal wel, maar waarom moet dat op oude mensen?

Als ik later oud en verrimpeld ben hoop ik nooit meer make-up te dragen. Ik hoop dat ik dan genoeg fuck it kan zeggen en me écht geen reet meer aantrek van hoe ik eruit zie. Je hebt 80 jaar op aard rond gelopen, het houdt ooit toch gewoon een keertje op met al dat uiterlijk vertoon? Echt man, ik verheug me op dat moment. Dat ik alleen nog maar onderuit gezakt in m’n steunkousen een beetje kan mopperen over ‘de jeugd’ en de hele dag zelfgebakken appeltaart mag eten.

En ik weet ook wel dat dit wellicht enorm conservatief overkomt. Oma’s zijn heilig, enzo, maar ik vind het echt een beetje zorgelijk. Make-up kan heel veel, maar dat is nog geen reden om het ook allemaal maar te dóen. Me dunkt.

Afijn, mochten er (klein)kinderen meelezen, als je het maar uit je hoofd haalt om zelf ook een Thea’tje te doen. En voor de meelezende oma’s (zijn die er trouwens?), please doe hier niet aan mee. Wij, de jeugd, zijn u eeuwig dankbaar.

instagramView full post on Instagram

Deze oma is dus de contouring-koningin in kwestie >